Tot mai scump să pleci în vacanță, de Paște. Cât te costă patru zile la un resort de patru stele

Ultima actualizare:

Preţurile pentru vacanţele de Paște au crescut și cu 20 de procente, față de anii trecuți. Destinaţiile preferate pentru a sărbători cu familia sunt Delta Dunării, litoralul şi Maramureşul. 

Pensiune din Maramureș Foto: Facebook
Pensiune din Maramureș Foto: Facebook

Cele mai multe rezervări pentru vacanţa de Paşte s-au făcut deja pentru litoral şi Delta Dunării. ,,Dacă mergem spre Delta Dunării, resorturile de patru stele pornesc de la 400 de euro, cazare cu cina festivă inclusă, iar dacă mergem spre cinci stele unde avem toate mesele incluse şi foarte multe activităţi tarifele depăşesc un pic 600 de euro", a declarat reprezentantul unei agenții de turism pentru Observatornews.ro. 

Românii nu scapă de scumpiri nici în Maramureş, care este în topul preferinţelor. Pachetele turistice costă cu 20 de procente mai mult. Cazarea într-o casă tradiţională din lemn costă aproape două mii de lei de persoană. În preţ intră multe atracţii.

Cât costă pensiunile din Bucovina

Potrivit Observatornews.ro, gazdele din Bucovina îşi aşteaptă turiştii cu o majorare de tarif de 10 procente. În medie, pachetul de Paşte de patru nopţi costă în jur de 4.800 de lei. Pensiunile includ în ofertă demonstraţii de încondeiat ouă, spectacole de dansuri populare şi vântoare de ouă, pentru micii oaspeţi.

Când pică Paștele

În 2023, Paştele Ortodox şi Paştele Catolic pică la o săptămână distanţă între ele. La ortodocşi, Paştele o să fie sărbătorit pe 16 aprilie, în timp ce Paștele catolic se sărbătorește în 9 aprilie. Paştele este o sărbătoare a cărei dată este variabilă. Aceasta se calculează după o regulă stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în anul 325.

Câte zile libere avem de Paște în 2023

Românii vor avea liber în prima şi în a doua zi de Paşte, iar începând din anul 2018, și Vinerea Mare este tot zi liberă.

Când este prăznuit Paștele ortodox

Paștele este sărbătoarea în care prăznuim ,,omorârea morții, sfărâmarea iadului și începătura altei vieți veșnice și săltând îl lăudăm pe Mântuitorul, pe cel unul binecuvântat și preamărit, Dumnezeul părinților noștri". Pentru ca acest lucru să se întâmple cu adevărat, trebuie să rostim ,,Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net