Minivacanță pentru bugetari de Paști. Ce alte zile libere mai au românii anul ăsta

Atenție români! Veste importantă pentru bugetarii care nu și-au făcut încă planuri de vacanță și așteaptă să vadă câte zile libere o să primească. Următoarea minivacanță pentru bugetari va fi în zilele de Paște. Angajații vor avea patru zile libere: Vinerea Mare (14 aprilie), Sâmbăta Mare (15 aprilie), prima zi de Paște (16 aprilie) și a doua zi de Paște (17 aprilie).  

Minivacanță pentur bugetari de Paști
De sărbătorile Pascale, bugetarii vor avea o minivacanță de patru zile

Românii care sărbătoresc Paștele Catolic vor avea libere următoarele zile: Vinerea Mare (7 aprilie), Sâmbăta Mare (8 aprilie), prima zi de Paște (9 aprilie) și a doua zi de Paște (10 aprilie) scriu jurnaliștii de la stirileprotv.ro. În 2023, românii au legal 15 zile libere, iar trei dintre acestea pică în weekend. 

Ce zile libere mai au bugetarii în 2023 

Bugetarii nu au avut până acum prea multe au zile libere de la stat. Au stat acasă doar pe 1 și 2 ianuarie (prima și a doua zi de Anul Nou) și pe 24 ianuarie (ziua Unirii Principatelor Române). Zilele libere legale care urmează după Paște:

1 mai / luni - Ziua Muncii; 

1 iunie / joi - Ziua Copilului; 

4 iunie / duminică - Rusalii, 5 iunie / luni - A doua zi de Rusalii; 

15 august / marți - Adormirea Maicii Domnului; 

30 noiembrie / joi - Sfântul Andrei; 

1 decembrie / vineri - Ziua Națională a României; 

25 decembrie / luni - 26 decembrie / marți - Crăciunul. 

Parlamentul a votat încă două noi zile libere din 2024 

Pe 15 februarie în Parlament a fost adoptat un proiect care prevede două noi zile libere pentru bugetari. Este vorba de un document care prevede ca zilele de 6 şi 7 ianuarie, Sărbătoarea Botezului Domnului şi Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, să fie declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Documentul a fost votat miercuri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, care este for decizional, cu 193 de voturi pentru și 65 împotrivă.

image
image
image
image
image
image
Regina Letizia profimedia 0781349660 jpg
chess g8fdc050a6 1280 jpg
Catalog note scoala elevi profesor FOTO Inquam Photos Octav Ganea jpg
concediu medical freepik jpg
desert ge0e293cbb 1280 jpg
62090193 jpg