Cum omorâm urechelnițele din casă. Ai nevoie de doar 2 ingrediente banale din bucătărie

Cum omorâm urechelnițele din casă. Ai nevoie de doar 2 ingrediente banale din bucătărie. Urechelnița este un tip de gândac care își trage numele de la vechiul mit european conform căruia se strecoară în urechile oamenilor și le intră în creier în timp ce dorm. Deși această superstiție nu are nicio susținere științifică, cleștele situat pe partea din spate a abdomenului unei urechelnițe le ridică semne de întrebare multor oameni și îi poate speria.

Cum previi infestarea cu urechelnițe
Cum previi infestarea cu urechelnițe

Cum previi infestarea cu urechelnițe

Pe lângă faptul că sunt inofensive pentru oameni, urechelnițele pot fi chiar benefice! Mănâncă alte insecte care se hrănesc cu plantele din casă sau din grădină și se cuibăresc în interiorul unor flori perene pentru a ronțăi insecte moarte și polen. Dacă vedeți o urechelniță în casă, s-ar putea să fi intrat în locuință pe niște flori tăiate. Astfel, urechelnițele nu sunt un motiv atat de mare de îngrijorare, însă asta nu înseamnă că prezența lor nu este deranjantă. Mai jos vă prezentăm câteva soluții prin care puteți scăpa rapid de ele!

Desigur, decât să tratezi e mai bine să previi. Dacă nu vreți să ajungă în locuința dumneavoastră asigurați-vă că nu există crăpături prin pereți prin care ar putea intra, însă aveți grijă să aveți și plase la ferestre. Plasele sunt oricum utile pentru a evita pătrunderea oricărei alte insecte. Urechelnițele preferă zonele umede și protejate, așa că acestea se adună de obicei în zone cu un nivel ridicat de condensare, cum ar fi subsolurile neventilate. Sunt atrase de murdărie, frunze, așa că aveți grijă ca intrarea în casă să fie mereu uscată și curată pentru a nu le crea un mediu propice acestor însecte.

Cum scapi de urechelnițe

Ei bine, puteți folosi o soluție din apă și săpun pe care să o aplicați în zonele afectate sau predispuse pentru a fi cuib pentru aceste insecte. De asemenea, în crăpăturile infectate puteți aplica, cu foarte mare atenție, puțin acid boric pentru a scăpa de ele.

Cu doar două ingrediente poți scăpa de urechelnițe. Foto: Click.ro.
Cu doar două ingrediente poți scăpa de urechelnițe. Foto: Click.ro.

Există o metodă prin care puteți scăpa de țânțar, viespi, dar și urechelnițe! Tot ce trebuie să faceți este să folosiți mirosuri puternice pentru că aceste insecte nu le suportă.

Pulverizați în zonele afectate oțet alb, ulei de mentă, ulei de levănțică, busuioc sau scorțișoară. În plus, puteți crea o soluție din apă fiartă în care să puneți lămâie. Puneți soluția într-un recipient în care pot ajunge urechelnițele și veți vedea cum acestea vor fi distruse imediat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net