Cum poți rămâne fără permis după ce ai mâncat un croissant banal. Mare atenție!

Ultima actualizare:

Sunt o gustare extrem de populară în țara noastră, însă ascund un risc pe care mulți dintre noi îl ignorăm! Șoferii sunt sfătuiți să nu mănânce faimoasele croissante cu aromă de șampanie, ori vin, înainte de a urca la volan!

Șoferii trebuie să aibă grijă dacă consumă anumite deserturi / foto: captură video
Șoferii trebuie să aibă grijă dacă consumă anumite deserturi / foto: captură video

Potrivit informațiilor oferite de adevarul.ro, această gustare atât de îndrăgită în țara noastră ne poate aduce probleme destul de serioase, dacă o consumăm chiar înainte de a urca la volan. Iar dacă cumva mâncăm câteva bomboane cu lichior, pericolul va fi chiar și mai mare!

Un fost polițist din Sibiu, cu o experiență de peste 30 de ani, a făcut un experiment prin care a încercat să afle cât de periculoase sunt, pentru șoferi, croissantele cu aromă de șampanie. Viorel Teacă are aproape 1 milion de urmăritori pe TikTok, iar rezultatul experimentului său a surprins internauții!

Acesta a descoperit, luând câteva guri dintr-un croissant cu aromă de șampanie, că umplutura delicioasă conține îndeajuns de mult alcool încât să fie depistată de către etilotest! „În România, de la 0,01 se suspendă dreptul de a conduce autovehicule. Atenție, 0,32 arată aparatul de la două guri din acest croissant cu aromă de șampanie. Feriți-vă de aceste croissante. Nu mâncați când conduceți”, a spus Viorel Teacă.

Riscul nebănuit al croasantelor cu șampanie

Pe de altă parte, atunci când a testat salata cu oțet, rezultatul testării a fost 0, iar mitul castraveților murați a fost, de asemenea, spulberat. Cu toate acestea, atunci când și-a testat alcoolemia după câteva bomboane cu lichior, rezultatul a fost unul cu totul surprinzător!

Viorel Teacă a înregistrat o alcoolemie de 1,29, punct în care un polițist deja ar fi obligată să ducă șoferul la recoltarea probelor biologice de sânge. „Evitați să mâncați bomboane în timp ce conduceți”, a sfătuit Viorel Teacă.

Cu ceva ani în urmă, experimentul croasantului cu șampanie a fost făcut și de Tavi Perța, un lat polițist faimos pe Internet. Acesta înregistrase atunci o alcoolemie de 0,18, care a dispărut după aproximativ 15 minute. „Sper să fie învățătură de minte și să nu mai conduceți nici după ce ați consumat corn cu șampanie”, spunea acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net