Comori ascunse găsite în Pompei. Fresce de mare valoare au fost scoase la lumină

Arheologii au rămas fără cuvinte atunci când au scos la lumină o serie de fresce de o frumusețe rară, în Pompei! Anticul oraș roman din sudul Italiei a fost distrus în anul 79, în urma erupției vulcanului Vezuviu.

Potrivit informațiilor oferite de adevarul.ro, arheologii au făcut publice descoperirile chiar vineri. Aceștia au menționat faptul că aceste fresce „de mare valoare” au fost descoperite datorită unor lucrări de restaurare.

Într-una dintre frescele descoperite este înfățișată o scenă mitologică. Phrixios și sora sa geamănă, Hellé, sunt înfățișați încercând să fugă de mama lor vitregă, Io, pe berbecul cu Lâna de Aur. Gabriel Zuchtriegel, directorul sit-ului Pompei spune că această frescă, „care ne arată doi fugari pe mare din Grecia antică”, arată ca un tablou cu ramă, fiind pictat pe un perete predominant auriu, cu diferite decorațiuni.

O nouă descoperire importantă la Pompei

Fresce de mare valoare au fost găsite în Pompei / foto: pompeiisites.org
Fresce de mare valoare au fost găsite în Pompei / foto: pompeiisites.org

Printre frescele scoase la lumină de către istorici se mai numără și naturi moarte, dar și portrete de femei, adesea în medalion. La Casa Leda se desfășoară săpături arheologice care doresc să reconstituie planul acesteia. De asemenea, specialiștii doresc să se folosească de informațiile găsite aici pentru a stabili care erau încăperile principale ale altor două reședințe, aflate la nord și la sud de Casa Leda.

În plus, deja au fost începute și operațiuni de curățare a frescelor, specialiștii încercând să curețe cenușa vulcanică și să le consolideze, iar apoi să treacă la faza de restaurare.

Cenușa vulcanică s-a sedimentat pe cele mai multe locuințe din Pompei, în cei 2000 de ani ce au trecut deja de la erupția vulcanului Vezuviu. Acest lucru a permis păstrarea aproape completă, cât și a celor aproape 3.000 de victime care și-au pierdut viața în timpul erupției vulcanice.

Pompei se află acum pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind al doilea cel mai vizitat sit turistic din Italia. Pe primul loc se află Colloseumul din Roma. Pompei se întinde pe aproximativ 22 de hectare, iar o treime este acoperit de cenușă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Ben (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
2 salata de ton png png
case vedete incendiu los angeles jpg
elev examen jpeg
cutremur japonia tsunami jpg
crima italia romance jpg
bona filipineza FOTO Work from Asia jpg
dealul momaia  jpg
japonia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net