Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare în România. Anunțul făcut de Marius Budăi

Toamna vine cu o mulțime de schimbări pentru pensionarii din România. Noua lege a pensiile va intra în aplicare începând cu data de 1 septembrie, iar fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a explicat ce urmează să se întâmple cu vârsta de pensionare din țara noastră.

Marius Budăi a spus că vârsta de pensionare nu va crește
Marius Budăi a spus că vârsta de pensionare nu va crește

Începând cu data de 1 septembrie 2024, noua lege a pensiilor își va face simțite efectele, iar o temere pe care românii o au este posibila creștere a vârstei de pensionare. Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a explicat că vârsta de pensionare din țara noastră nu va fi ridicată. De asemenea, acesta a mai menționat că legea nu menționează decât studierea vârstei de pensionare după anul 2025, în funcție de evoluția speranței de viață.

„Creșterea vârstei de pensionare nu există! În lege se vorbește că după anul 2025 să studiem dacă putem lua în calcul ceea ce se întâmplă cu speranța de viață.

O reducere a vârstei standard de pensionare în conformitate cu perioada lucrată. Al doilea drept este în concordanță cu numărul de ani lucrați, iar al treilea pentru condiții speciale și deosebite”, a explicat, conform sursei citate, Marius Budăi.

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare din România

Noua lege a pensiilor vine cu o mulțime de schimbări pentru români, iar cea mai importantă pentru aceștia este recalcularea și creșterea pensiilor, începând cu data de 1 septembrie. Legea precizează faptul că indexarea veniturilor se va face cu rata inflației, iar la aceasta se va adăuga și 50% din creșterea creșterea reală a salariului mediu brut, pentru anul calendaristic precedent.

„În funcție de evoluția ratei inflației și în funcție de creșterea salariului mediu brut pe țară, formula va fi cea care va da procentul. Nu putem să spunem acum care va fi inflația, dar putem să preconizăm. La final de an cunoaștem exact creșterea reală a salariului brut pe țară, dar și inflația”, a mai precizat fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, potrivit sursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Premierul Marcel Ciolacu sedinta de guvern portret 3 august 2023  FOTO Inquam Photos Octav Ganea (5) jpg
Cele mai frumoase staţiuni din Spania: plaja Cala D'Hort din Ibiza jpeg
cirese pixabay jpg
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net