Acesta este cel mai mic munte din lume. Doar foarte puțini oameni știu unde se află, de fapt

Atunci când ne gândim la munți, cu toții ne imaginăm altitudini foarte mari, teren greu de traversat, cât și, de multe ori, zăpadă. Cel mai înalt vârf din lume, Everest, are o înălțime de aproape 9 kilometri, în timp ce în țara noastră, Vârful Moldoveanu ajunge la 2.544 de metri. Însă, puțină lume știe ce munte se află în situația exact inversă, de a fi cel mai mic din lume.

Muntele se află în Australia / foto: visitwimmeramallee.com.au
Muntele se află în Australia / foto: visitwimmeramallee.com.au

Everest, cel mai înalt vârf din Munții Himalaya este este un loc descris de către cei mai mulți drept „acoperișul lumii”. Este cel mai înalt punct de pe planeta noastră, ajungând, în mod precis, la o înălțime de 8.848,86 de metri. De-a lungul timpului, mulți oameni și-au pierdut viața încercând să cucerească acest vârf impresionant.

Însă, dacă Everest este „acoperișul lumii”, fiind un loc extrem de faimos de-a lungul întregii lumi, doar foarte puțini oameni știu ce „vârf” deține recordul exact invers. Mai precis, care este cel mai scund munte de pe glob. Potrivit informațiilor de la shtiu.ro, acest titlu revine muntelui Wycheproof, din Australia. Acesta are doar 486 de metri deasupra nivelului mării, însă comparativ cu relieful din jurul lui, muntele Wycheproof are o înălțime de numai 147 de metri.

Care este cel mai scund munte din lume

Acest munte micuț din Australia se găsește în zona teritorială Terrick Terrick, fiind format din granit. Orașul din apropiere, ce poartă tot numele de Wycheproof, se află pe versanții de sud-vest ai muntelui, fiind atestat pentru prima oară în anul 1846. Numele acestui „vârf” provine din limba aborigenă din această zonă, unde i se spunea „wichi-poorp”. Mai precis, acest termen înseamnă „iarbă pe un deal”.

În ziua de astăzi, communitatea locală organizează curse de rezistență anuale, pe micul munte Wycheproof. În privința animalelor de aici, oamenii pot avea ocazia de admira emu și canguri. Un detaliu interesant este faptul că deși între Everest și Wycheproof există o diferență de peste 8.000 de metri, mai mulți oameni au vizitat vârful Everestului, decât al acestui mic munte din Australia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
dinți, zâmbet  sursa   shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net