Cum putem afla dacă o mașină are kilometri dați înapoi. Metoda pe care trebuie să o cunoască toți șoferii

Ultima actualizare:

Românii care au cumpărat vreodată o mașină second-hand știu că există un lucru anume la care trebuie să fie foarte atenți, înainte să bată palma cu vânzătorul. Mai precis, pentru a evita o fraudă, trebuie să verifice dacă mașina a avut kilometri dați înapoi! Din fericire, există câteva metode pentru a verifica acest lucru.

Ce trebuie să știm înainte de a cumpăra o mașină / foto: Pexels
Ce trebuie să știm înainte de a cumpăra o mașină / foto: Pexels

O mașină la mâna a doua este alegerea multor români care nu doresc să cheltuie sume uriașe pe un automobil nou. De cele mai multe ori, o mașină poate fi într-o stare perfectă de funcționare, chiar dacă nu este tocmai nouă. Însă, potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, un posibil pericol pe care nu trebuie să îl uităm atunci când facem o asemenea achiziție este o potențială fraudă, în ce privește numărul de kilometri ai mașinii!

Unii vânzători, pentru a putea obține mai mulți bani pentru un autovehicul, manipulează kilometrajul mașinii. Cu toate acestea, există câteva metode pe care potențialii cumpărători le au la dispoziție, pentru a se asigură că totul este în regulă la mașina pe care doresc să o achiziționeze.

Cum putem ști dacă o mașină are kilometri dați înapoi

O primă metodă extrem de simplă este să acordăm o atenție sporită interiorului mașinii. Mai precis, trebuie să ne uităm cu grijă la starea de uzură a volanului, a scaunelor, a pedalelor, ori chiar și a schimbătorului de viteze. Cu toate acestea, aceste elemente ar putea fi înlocuite, așa că această metodă nu este una tocmai infailibilă.

O altă opțiune pe care o avem la dispoziție este să utilizăm un tester specializat. Cu toate acestea, trebuie să știm că nici această metodă nu este complet sigură, deoarece atât modul în care mașinile înregistrează anumite date, dar și calitatea testerului, poate influența rezultatul.

Cu toate acestea, se pare că pericolul real al kilometrajului modificat constă mai mult în frauda financiară, iar acest fenomen nu reprezintă, în mod necesar, un pericol iminent pentru siguranța șoferului. Dar, potențialii cumpărători tot trebuie să fie foarte atenți la mașina pe care doresc să o achiziționeze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net