Cum să economisești energie punând un ziar în congelator? Factura ta la curent va fi mult mai mică

Congelatorul este un aparat electrocasnic esențial în viața de zi cu zi și utilizarea lui reprezintă o parte semnificativă din factura de energie electrică. Prin urmare, controlul consumului acestui dispozitiv consumator de energie devine esențial. Doriți să economisiți bani? Să știi că poți optimiza utilizarea congelatorului tău cu gesturi ecologice de adoptat zilnic.

Congelatorul este un aparat electrocasnic esențial în viața de zi cu zi. Foto: Click.
Congelatorul este un aparat electrocasnic esențial în viața de zi cu zi. Foto: Click.

Pentru a vă ajuta să vă controlați mai bine factura de energie, câteva sfaturi vă vor fi de mare folos. Utilizarea congelatorului în timp ce economisiți energie este acum posibilă cu acest truc neobișnuit care și-a dovedit eficacitatea. Este vorba despre folosirea ziarului în congelator.

Cum să economisești energie punând ziarul în congelator?

După cum se explică pe un site-ul al unui furnizor de energie, congelatorul își stabilizează cel mai bine temperatura când este plin la ¾. Un congelator plin lasă mai puțin spațiu pentru intrarea aerului cald atunci când deschideți ușa, ceea ce economisește energie.

Pentru ziarul The Express, Sam Whillance, expert în economii, explică în acest sens că ziarul face posibilă umplerea spațiului gol din congelator. El recomandă gospodăriilor să mute alimentele pe părțile exterioare și să umple spațiul din mijloc cu ziar. Procedând astfel, congelatorul este umplut la ¾ din capacitatea sa maximă.

Un alt truc pentru a umple un congelator aproape gol este să plasezi sticle de plastic pline la 2/3 în interiorul congelatorului. Astfel, umpleți golul din congelator și vă va optimiza consumul. De asemenea, pungile de apă pline cu apă pot umple și o parte din spațiul gol din congelator. Evitați totuși umplerea excesivă a acestora din urmă, deoarece acest lucru ar putea împiedica circulația aerului rece în interior.

Cum altfel pot economisi energie folosind congelatorul meu?

Frigiderul și congelatorul sunt esențiale în casele noastre. Fiind deosebit de consumatoare de energie, devine esențial să optați pentru anumite practici care vă vor permite să culegeți beneficiile. Grija pe care o ai dispozitivului tău depinde de durabilitatea acestuia dar și de consumul de energie. Dar cum?

Instalați dispozitivele în locul potrivit: niciodată lângă o sursă de căldură, cum ar fi un radiator, aragaz, cuptor sau uscător. Aceasta include și lumina soarelui.

Evitați să lipiți aparatul de perete: frigiderul sau congelatorul dvs. au nevoie de spațiu și ventilație pentru a funcționa optim.

Alungă praful: Acest lucru implică, evident, curățarea serpentinelor care se află în spatele echipamentului dumneavoastră rece. Praful, pânzele de păianjen se pot acumula pe serpentine și reduc eficiența frigorifice. Curățarea la fiecare șase luni este recomandată cu o perie moale sau un aspirator mic.

Dezghețați congelatorul: Pentru că este nevoie doar de un strat de îngheț de 3 mm pentru a crește consumul de energie al aparatului dumneavoastră cu 30%. Dezghețați în mod regulat și frigiderul sau congelatorul dvs. vor funcționa optim.

Decongelați în frigider:  Dacă doriți să vă decongelați carnea, folosiți frigiderul pentru a face acest lucru. Acest gest ecologic vă permite să vă răciți dispozitivul și conținutul în același timp.

Nu lăsați ușa deschisă: Dacă doriți să gătiți un fel de mâncare, îndepărtați toate alimentele necesare odată pentru a evita deschiderea frecventă a ușii congelatorului. Congelatorul își poate pierde și prospețimea.

Evitați alimentele fierbinți: lăsați alimentele să se răcească sau să se încălzească înainte de a le pune în frigider sau congelator.

Verificați starea sigiliilor: garniturile dispozitivului dvs. trebuie să fie impecabile pentru a preveni pierderea frigului în jurul echipamentului dumneavoastră.

Rămâneți vigilenți când utilizați dispozitivele consumatoare de energie și puteți evita consumul excesiv de energie, respectând mediul înconjurător!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net