Cum să te îmbraci de Paște și ce nu ai voie să porți. Multă lume uită această regulă

Ultima actualizare:

De Paște, multe gospodine sunt preocupate de curățenie și pregătirile pentru masa pascală. Dar, unele au și alte gânduri. Deoarece majoritatea participă la anumite evenimente, sau întâlniri de familie ori cu prietenii, se întreabă ce anume ar trebui să poarte în această zi de mare sărbătoare.

Cum ar trebui să te îmbraci de Paște?
Cum ar trebui să te îmbraci de Paște?

Ți-ai făcut planuri de Paște și nu știi cum să te îmbraci și ce anume nu ar trebui să porți? Ei bine, răspunsul nu este deloc complicat. Iată ce ținute sunt potrivite în funcție de loc, culori și ce să nu pui pe tine în această mare zi.

Ținute în funcție de activități

Ținuta ta trebuie să fie adecvată evenimentului la care participi, fie că mergi la biserică duminică dimineață, ca participi cu familia alături la masa de Paște, sau că o găzduiești chiar tu, fie că te-ai gândit să mergi la un picnic la iarbă verde, fie să îți petreci seara cu prietenii sau la o întâlnire.

Cum anume ar trebui să te îmbraci în funcție de aceste activități? Ei bine, la biserică recomandat ar fi să purtăm ținute ce țin de bunul simț. Elegant, dar în același timp și modest. Este exclus să pui pe tine în această zi, sau în oricare în care mergi la biserică, fustă prea scurtă, colanți sau bluze ce au decolteuri excesive. Dacă totuși dorești să îți iei fustă, lungimea acesteia ar trebui să fie până la genunchi sau puțin sub și croiala să nu fie strâmtă sau în formă de A.

Pentru masa pascală, fie că o găzduiești tu, un membru al familiei sau apropiați, poți purta ceva comod, în care să te simți în largul tău și să te miști rapid ca să îți servești invitații ( în cazul în care tu ești gazda). Poți purta o pereche de blugi sau pantaloni din jerseu lejeri, combinați cu o bluză cu imprimeuri, simplă, lungă, scurtă sau cum îți dorești. Iar de încălțat, firește, tot ceva comod, o pereche de balerini sau pantofi, dar nu încălțăminte sport.

Dacă te-ai gândit să mergi la picnic sau să ieși în oraș, indicat ar fi să ai tot o ținută mai relaxată. Poți purta blugi cu un tricou, o jachetă și teneși sau adidași, dar, fiind o zi de sărbătoare, evită pantalonii scurți sau tricourile rupte. Totodată, poți purta accesorii de culoare roșie. Pentru ieșirea în oraș poți încerca o rochie sau pantaloni cu o cămașă.

Ce culori să porți

Deoarece sărbătoarea de Paște este o sărbătoare de primăvară, ar trebui să porți culori specifice acestui sezon, precum: galben, roz, lila, alb, bleu sau verde-mentă. Evită ținutele în culori închise, negru, bordo sau bleumarin, deoarece nu sunt potrivite pentru această mare zi, în ciuda faptului că sunt elegante.

Ce nu ar trebui să porți

Fiind sărbători diferite, bineînțeles că de Paște nu poți îmbrăca ținute asemănătoare cu cele de Revelion sau de Crăciun (rochii sofosticate, sclipici, paiete, croieli îndrăznețe, precum și roșii, aurii sau verde saturat). Nici hainele de stradă nu sunt potrivite pentru această zi, precum hanoracele sau treningurile. Fiind o sărbătoare a reculegerii și bucuriei, ținuta ta de Paște trebuie să exprime acest lucru.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
florin calinescu png
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net