Cum scapi de gândacii de colorado pentru a avea o cultură de cartofi bogată. Secretul știut doar de agricultorii cu experiență

Gândacul de Colorado este un dăunător al culturilor de cartofi și roșii și poate provoca pagube semnificative dacă nu este controlat în mod eficient. Este important să se monitorizeze prezența acestuia și să se pună în aplicare măsuri de control atunci când este necesar pentru a reduce daunele pe care le provoacă și pentru a susține sănătatea culturilor voastre.

. Secretul știut doar de agricultorii cu experiență
. Secretul știut doar de agricultorii cu experiență

Cum scapi de gândacii de colorado pentru a avea o cultură de cartofi bogată

Gândacul de Colorado este un dăunător distructiv al plantelor de cartofi și roșii. Este originar din vestul Statelor Unite, dar s-a răspândit în mare parte din America de Nord și Europa.

Gândacul de Colorado este un gândac mic, galben-portocaliu, cu zece dungi negre pe spate. Larvele sunt grăsuțe și de culoare roșie-portocalie, cu capul și picioarele negre. Gândacul din Colorado poate provoca daune semnificative culturilor de cartofi și roșii. Atât larvele, cât și adulții se hrănesc cu frunzele plantelor, provocând o defoliere semnificativă și reducând randamentul culturii.

În cazul unor infestări grave, gândacul de Colorado poate defolia rapid plante întregi, lăsând intacte doar tulpinile și nervurile frunzelor. Această hrănire poate slăbi planta și îi poate reduce creșterea și, de asemenea, poate face planta mai sensibilă la boli și stres.

Prevenirea gândacului de Colorado este o parte importantă a controlului și a reducerii pagubelor pe care le provoacă culturilor de cartofi. Iată câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni apariția gândacului de Colorado:

Practicați rotația culturilor: Plantarea culturilor în diferite zone ale grădinii dvs. în fiecare an poate ajuta la reducerea populațiilor de gândac de Colorado și de alți dăunători, deoarece le va fi mai greu să găsească și să infesteze noile culturi.

Folosiți soiuri rezistente: Plantarea unor soiuri de culturi rezistente la gândacul de Colorado al cartofului poate ajuta la reducerea pagubelor pe care le provoacă, deoarece plantele vor fi mai puțin sensibile la hrănirea lor.

Eliberați prădătorii naturali: Încurajarea eliberării de prădători naturali, cum ar fi gândacii urât mirositori și gărgărițele, poate ajuta la controlul populațiilor de gândac de Colorado.

Aplicați insecticide: În cazul unor infestări severe, se pot folosi insecticide pentru a controla populațiile de gândac de Colorado al cartofului. Cu toate acestea, este important să se aleagă insecticide care sunt sigure pentru insectele benefice și pentru mediu și să se respecte cu atenție instrucțiunile de pe etichetă.

Utilizați ulei de neem: Uleiul de neem este un insecticid botanic derivat din arborele de neem și este sigur pentru utilizare în grădină. Amestecați uleiul de neem cu apă conform instrucțiunilor de pe etichetă. Pulverizați soluția de ulei de neem pe frunzișul plantelor de cartofi și roșii, asigurându-vă că acoperiți atât partea superioară, cât și cea inferioară a frunzelor. Repetați aplicațiile soluției de ulei de neem la fiecare 7-10 zile sau la nevoie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nae prof ub jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock 2280709751 jpg
avion jpg
FotoJet jpg
cafenea isnula sf gheorghe jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Cristian Macelaru foto Thomas Brill jpg
Ecaterina Caradja jpeg
de ce sa alegi o piscina gonflabila sau cu structura metalica pentru gradina ta avantaje i beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net