Dăruirea florilor este un obicei care ne însoțește de-a lungul vieții. Vezi care sunt semnificațiile acestui gest!

Ultima actualizare:

Florile sunt prezente din cele mai vechi timpuri în toate culturile lumii. Ele au o simbolistică puternică, fiind asociate cu diferite trăiri și sentimente umane. Obiceiul oferirii florilor s-a născut probabil în același timp cu creșterea importanței și admirației noastre pentru aceste frumuseți ale naturii iar cunoașterea proprietăților medicinale ale anumitor tipuri de flori a făcut ca acestea să fie oferite ca remedii.

Cu timpul, oferirea florilor și a buchetelor de flori a înglobat tot mai multe fațete ale personalității umane, florile fiind oferite cu diferite ocazii din viață:

- naștere

- aniversare / zi onomastică

- cununie sau botez

- trecerea în neființă...

A oferi flori este un obicei des întâlnit și marchează date importante din viața unui om dar are însemnătate și în timpul anului, la diferite sărbători.

Florile sunt o prezență discretă, dar importantă în viața de zi cu zi

Gestul de a oferi flori implică o bucurie împărtășită atât de persoana care primește darul floral cât și de persoana care le oferă. Este un gest simplu care poate aduce un zâmbet pe chipul unei persoane dragi nouă, indiferent dacă este realizat sau nu cu o ocazie specială. 

Florile ne ajută să ne exprimăm sentimentele, iar în timpul vieții există numeroase ocazii de acest fel.

Florile ne însoțesc încă de la naștere, atunci când venim pe lume, prilej de fericire și împlinire sufletească. Acestea ne aduc bucuria pe chip atunci când le primim în fiecare an, cu ocazia aniversării nașterii. Ele fac parte din recuzita fericirii din timpul cununiei, în mâinile miresei și la pieptul mirelui. Ele pot exprima de asemenea, admirația pentru dascăli sau medici, sau alte persoane importante din viața noastră. Florile simbolizează astfel mulțumirea sinceră venită din partea noastră.

Florile fac parte din viață până la capăt, atunci când simbolizează marea trecere sub forma unor coroane de flori depuse în semn de omagiu, respect, dar și renaștere. 

Florile sunt semn de împăcare și reconciliere, atunci când lăsăm în urmă momentele mai dificile ale vieții. Numeroase sentimente umane pot fi astfel evidențiate de nenumărate tipuri de flori, în culori și miresme ce numai natura le poate crea. 

Românii și florile, obiceiuri de peste an

Într-un singur an există numeroase ocazii de a face un gest simplu și deosebit: a oferi un buchet de flori. Sărbători mai vechi și mai noi au dat astfel oportunitatea românilor de a oferi flori persoanelor dragi. Florile pot fi dăruite de Dragobete și mai nou de Sfântul Valentin (Ziua Îndrăgostiților) sau de 8 martie (Ziua Femeii).

Există în jur de un milion și jumătate de români care își serbează onomastica în timpul Floriilor. Este o sărbătoare a celor ce poartă nume de flori. Pe lângă alte sărbători dinan, un buchet de flori se poate oferi la diferite alte ocazii precum: revederea cu o persoană dragă, atunci când ești invitat/invitată la cineva acasă sau pur și simplu când vrei să-ți exprimi iubirea pentru cineva drag.

Astăzi există numeroase oportunități de a găsi diferite sortimente de flori, aranjate în buchete, care mai de care mai creative și mai deosebite. 

Sunt numeroase oportunități de care poți profita pentru a aduce un zâmbet de fericire pe chipul unei persoane dragi. Tu când ai oferit ultima oară o floare?

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net