De ce grădinarii pricepuți pun furculițe de plastic în pământ. Vei încerca numaidecât și tu

Ultima actualizare:

Una dintre cele mai răspândite probleme cu care se confruntă grădinarii sunt dăunătorii din jurul plantelor. Deși există substanțe chimice care promit că dau randament, rezultatul nu este de multe ori cel dorit. De asemenea, există și persoane care nu sunt de acord cu utilizarea unor astfel de produse. În acest caz, recurg la trucuri simple. 

Grădină / foto: Pixabay
Grădină / foto: Pixabay

Unul dintre cele mai simple trucuri de grădinărit la care apelează majoritatea grădinarilor sunt furculițele, dar cele din plastic. Cum acționează și ce efect au asupra dăunătorilor, aflați din rândurile de mai jos. 

Furculițele din plastic alungă dăunătorii plantelor 

Deși la prima vedere par doar simple ustensile din plastic, aruncate la coșul de gunoi după prima utilizare, furculițele de unică folosință sunt miracol pentru florile din grădina noastră. Grădinarii aleg să le înfigă în jurul florilor, deoarece așa împiedică dăunătorii să ajungă la ele și să le mai distrugă. 

Furculiță din plastic / foto: Pixabay
Furculiță din plastic / foto: Pixabay

Alte trucuri interesante de grădinărit 

Grădinarii iscusiți mereu cunosc diverse tehnici pentru a-și proteja plantele și a le asigura durata de viață. Printre ele se numără apa de la paste, ouă sau chiar legume. După ce le fierbem, recomandat nu este să aruncați apa, ci să o opriți pentru plante, deoarece în ea se află nutrienți importanți, precum fosfor, azot și calciu. După ce s-a răcit este bine să udați florile cu această apă întrucât acționează ca un îngrășământ natural puternic. 

Scorțișoara nu doar oferă un gust aparte diverselor preparate din bucătărie, ci și o adevărată protecție împotriva bolilor fungice care pot ataca răsadurile. Se pune scorțișoară în apă și se stropesc plantele tinere. 

De asemenea, se poate presăra scorțișoară și pe sol, deoarece alcătuiește o barieră de protecție împotriva sporilor fungici dăunători, iar plantele se pot dezvolta într-un mediu sănătos.

Coropișnițele, insectele care aparțin familiei Gryllotalpidae, având corpul solid și o lungime de 3–5 cm, ochi compuși și membre anterioare sub formă de lopeți, bine dezvoltate pentru săpat și inot, sunt un real pericol pentru plante. Anumiți grădinari aleg să îngroape un borcan cu bere în pământ. Lichidul trebuie înlocuit o dată la câteva zile. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net