Ce trebuie să faci cu bulbii florilor din grădină în luna octombrie, pentru a nu îngheța. Trucul știut doar de grădinarii cu experiență

Grădinarii iscusiți deja se pregătesc pentru venirea iernii, a înghețului, și au grijă să protejeze plantele în acea perioadă rece. Ce fac aceștia cu bulbii plantelor în luna octombrie, pentru a nu îngheța, aflați din rândurile de mai jos. 

Bulbi / foto: Pixabay
Bulbi / foto: Pixabay

Protejarea plantelor de frig puternic începe în perioada în care temperaturile scad sub zero grade celsius. Există mai multe categorii de plante care rezistă mai greu temperaturilor extrem de joase și ele au nevoie să fie protejate, printre care se numără și bulbii. 

Cum trebuie îngrijite plantele cu bulbi 

Plantele din grădină care au rădăcina de tip bulb, tuberculi și rizomi (Gladiole, Dalii, Begonii, Cana) trebuie să fie dezgropate înainte să dea primul îngheț. Se curăță foarte bine de pământ și se așează vreme de câteva săptămâni într-un loc cald, aerisit și uscat, până când rădăcinile se usucă și pot fi puse în vase aerisite. Deși nu necesită să fie udate, o dată pe lună trebuie să fie îndepărate toate urmele de mucegai. 

Alte plante sensibile care nu rezistă la îngheț 

În afară de cele cu bulbi, și plantele perene fac parte din categoria celor care nu rezistă înghețului, precum: Crizantemele, Agave Americana, Agapanthus, Planta curry (Helichrysum italicum), Citronella (Pelargonium citrosum), Leandrul, Laurul/Trompeta îngerilor(Brugmansia), Bougainvillea, Abutilonul, Callistemonul, Cassia si Citricele, Pomul de aur (Aucuba japonica), Aloe Vera. Înainte de perioada rece plantele perene pot fi mutate în ghivece, apoi depozitate în casă. Primăvara, când vremea deja se încălzește, ele pot fi puse înapoi în grădină. 

Cum pregătim grădina pentru iarnă 

Grădinarii iscusiți recomandă să fie împrăștiat un strat generos de îngrășământ pe sol pentru a menține temperatura constantă și a proteja plantele. Se recomandă ca îngrășământul să fie pus după primul îngheț. 

Pentru perioada iernii gazonul din curte se tunde și se fertilizează. 

Plantele sensibile pot fi afectate iarna de sarea folosită pentru a dezgheța trotuarele și aleile. Se recomandă pentru plante precum mărul ornamentali (Malus spp.), brazii, molidul alb (Picea glauca) sau diferitele soiuri de tisa (Taxus spp.) să se facă un gard protector lângă trotura din mai multe plăci din plastic ce pot proteja plantele de substanțele care le pot face rău, conform dreamgardens.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, 28 septembrie, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bar james bond the 007 jpg
image png
printesa theodora grecia matthew kumar nunta gettyimages jpg
centrala jpeg
vin rosu jpg
BeFunky collage (34) jpg
cavou tiberiu urdaneanu 2 jpg
viitura ciclon romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net