Planta superbă care ne poate distruge grădina, cât și casa. Se răspândește cu rapiditate

Cei dintre noi care avem norocul de a avea propria curte putem dori să adunăm cât mai multe plante, pentru ca grădina noastră să fie un adevărat spectacol vizual. Însă, indiferent de cât de frumos arată, unele plante nu trebuie niciodată ținute în curtea noastră, deoarece o vor putea distruge îngrijorător de rapid.

Această plantă ne poate provoca probleme serioase
Această plantă ne poate provoca probleme serioase

Atunci când avem propria curte, mulți dintre noi vom dori ca aceasta să fie cât mai spectaculoasă posibil, așa că vom planta cât mai multe plante putem. Astfel, cei mai mulți dintre noi vom spera să ne transformăm curtea într-un adevărat spectacol, atunci când vine vorba despre culori și parfumuri.

Dar, există și un risc la care ne putem expune curtea, dacă nu suntem atenți. Este vorba despre o plantă cunoscută drept iulișca, sau troscotul japonez. Această plantă, considerată a fi una invazivă, poate să înceapă să ne afecteze fundația casei, dacă este lăsată pentru mult timp în grădină.

Planta banală care ne poate distruge grădina

Motivul pentru care această plantă invazivă este atât de periculoasă este faptul că rădăcinile ei pot ajunge chiar și până la 7 metri! Iar pentru ca amenințarea acestei plante să fie și mai îngrijorătoare, trebuie să știm că rădăcinile acesteia sunt îndeajuns de puternice pentru a putea afecta asfaltul, cât și fundația casei.

Această plantă crește și în țara noastră, așa că trebuie să fim foarte atenți la siguranța casei noastre, dacă o găsim în apropierea noastră, sau dacă deja o avem în grădină. În unele țări, autoritățile deja îi amendează pe cei care plantează această floare și nu o taie la timp.

Unde putem găsi planta periculoasă

În țara noastră, această plantă poate fi găsită în mai multe zone, iar dacă nu suntem pregătiți să o îngrijim într-un mod corespunzător, nu ar trebui să o luăm acasă.

Mai precis, ea poate fi găsită în unele zone din Transilvania, cum ar fi Sibiu, Brașov, cât și în Mureș. Partea cea mai proastă pentru localnici este faptul că planta aceasta este extrem de greu de eliminat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net