De ce trebuie să pui o ață subțire în grădină. Trucul este știut doar de bunicii noștri și de grădinarii cu experiență

Grădinarii iscusiți pun întotdeauna un fir de ață subțire în grădina lor. Motivul pentru care fac acest lucru nu este cunoscut de foarte multe persoane, tocmai de aceea vi-l dezvăluim și noi în rândurile de mai jos. 

Motivul pentru care trebuie să pui ață în grădină / foto: Facebook
Motivul pentru care trebuie să pui ață în grădină / foto: Facebook

Pe social media a devenit virală postarea unui grădinar, Ion Cazacu, cu ani de experiență în spate. Acestea le-a dezvăluit internauților un truc important care include o bucată de ață pe care mereu o ține în grădină. 

Care este rolul aței ținută în grădină

De-a lungul anilor, oamenii care se ocupă cu grădinăritul cunosc încă din bătrâni o serie de trucuri și secrete care să le ușureze munca și să îi ajute să stea feriți de diverse probleme care se pot ivi de-a lungul timpului. 

Grădinarul a explicat faptul că mereu are în grădină agățată o ață care nu putrezește, dar și o funie deasupra ei. Ața  este pusă în loc de scândură și se așează între strat și cărare, iar a doua trebuie plasată deasupra pentru a improviza o seră în câteva minute, când dau înghețurile sau vine zăpada.

„Există o ață tare ce nu putrezește, și o funie deasupra…Prima e în loc de scândură, la frontiera între strat și cărare, a doua deasupra, este pentru a improviza în cinci minute o seră deasupra stratului când dau înghețurile, sau să tragi peste funii furtunul deasupra straturilor, fără riscul de a frânge planta, indicator mijlocul stratului de un metru”, a povestit acesta, în social media. 

Ce rol mai are ața din grădină

Ion Cazacu a mai mărturisit faptul că ațele agățate în grădină aduc mai multe beneficii. Acesta a explicat faptul că în acest fel scândurile care putrezesc în timp sunt înlocuite, iar limacșii și mulți alți dăunători nu mai periclitează culturile oamenilor. 

„Cărarea pe care călcăm devine saltea prin care ușor se descompun rădăcinile de la sideratele cosite (…) Așa e dragii mei, o ață ne ține viața”, a mai notat grădinarul pe rețelele de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
raceala jpg
lumanari biserica shutterstock 358100030 jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI jpg
Ioan Baldea jpeg
Anthony Loffredo jpg
mihaela bilic facebook jpg
Rege, în România webp
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net