De ce nu este bine să arunci gunoiul, să dai bani sau să plângi, în prima zi a anului. Mare atenție!

Deja ne apropiem cu pași repezi de ultima zi a anului, iar o mulțime de tradiții și superstiții ne vin în ajutor cu sfaturi despre ce putem face pentru a avea un 2024 plin de noroc și de sănătate! Iar românii care au încredere în aceste obiceiuri au grijă să nu facă aceste lucruri pe 1 ianuarie!

Există nenumărate tradiții despre finalul anului
Există nenumărate tradiții despre finalul anului

De la preparate pe bază de pește, până la strugurii tradiționali pentru noaptea dintre ani, sau chiar și diverse obiecte pe care trebuie să le avem asupra noastră, există o mulțime de tradiții asociate finalului de an. Iar românii care doresc să ofere o mână de ajutor sorții își pun încrederea în aceste obiceiuri și încearcă să se asigure că vor avea un 2024 cât mai bun posibil!

Însă tradițiile nu ne vorbesc doar de finalul anului, ci și despre prima zi a acelui care tocmai începe! Există o mulțime de obiceiuri pe care dacă le urmăm pe 1 ianuarie, ar trebui să avem parte de un 2024 plin de bogăție și de sănătate! Iar prima dintre aceste superstiții ne spune că nu trebuie să plângem în prima zi din an! Se spune că cei care plâng pe 1 ianuarie vor avea un an plin de tristețe!

Ce nu trebuie să facem pe 1 ianuarie

O altă tradiție asociată primei zile din an ne spune că persoana care va trece prima pragul nostru ne va afecta întreg anul! Așa că, dacă nu aveți încredere totală în vreo persoană anume, aveți grijă să o invitați la masă puțin mai târziu decât ceilalți oaspeți!

Desigur, tot pe 1 ianuarie nu ar trebui să ducem gunoiul, potrivit unei vechi tradiții. Nici în ultima zi din 2023, nici în prima din 2024, nu trebuie să cheltuim bani, sau să aruncăm gunoiul, deoarece se spune că odată cu acestea, ne vom da și norocul!

Se spune că în noaptea de Revelion trebuie să avem bani în buzunar, iar la miezul nopții să bem un pahar de șampanie, iar toate dorințele noastre se vor împlini!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net