De ce organul sexual masculin este atât de mic în picturile vechi, apoi a crescut brusc în dimenisuni

În arta antică, organul sexual masculin apare întotdeauna la dimensiuni mici, indiferent că vorbim despre pictură sau sculptură. Cu timpul, artiștii au intervenit asupra dimenisunii, iar acest lucru s-a constat în special în preajma secolului al XIX-lea, când organele sexuale masculine au devenit brusc mai mari, scrie Historia care citează IFLScience.

image

Un studiu a analizat dimensiunea penisului uman, așa cum este reprezentată în picturi de-a lungul secolelor, constatând că reprezentarea acestuia a crescut semnificativ în ultimele șapte secole, ajungând la dimensiuni foarte mari în seculul al XX-lea. 

Dimeniunea ideală

Echipa care a realizat studiul a vrut să evalueze dimensiunea ideală a penisului de-a lungul veacurilor și modul în care idealul masculin a fost modificat de diferențele și modificările culturale.

„Pare logic ca aceste modificări ale percepției dimensiunii ideale a penisului să se reflecte în picturile în care este reprezentat penisul”, scrie echipa de cercetare în studiul lor.

„Astfel, acest studiu investighează reprezentarea dimensiunii penisului în artă și evaluează percepția asupra dimensiunii penisului într-un context istoric, în ultimele șapte secole”.

Primul pas a fost acela de a găsi cât mai multe picturi cu bărbați nud, realizate de-a lungul secolelor trecute.

image

Echipa a identificat 232 de picturi din 21 de țări care erau potrivite pentru studiu, majoritatea, lucrări europene. Orice reprezentare a penisului erect a fost respinsă.

În secolele al XV-lea și al XVI-lea, deși numărul picturilor umane nud a crescut considerabil, penisul a continuat să fie descris ca fiind destul de mic”, a constatat echipa, observând că lungimea penisului descrisă nu s-a schimbat prea mult în următoarele câteva secole.

„Cu toate acestea, începând cu secolul al XIX-lea, imaginile penisului au început să devină proporțional mai mari.”

De ce creșterea bruscă a dimensiunii penisului în ultimul secol?

Cercetătorii au găsit o explicație asupra modificării bruște în artă a dimensiunii organului sexual masculin. Ei spun că are legătură cu internetul.  

„O explicație din spatele dimensiunii percepute exagerate a penisului în picturile produse în acest secol ar putea fi utilizarea pe scară largă a internetului și expunerea la alte medii, care perpetuează asocierea dintre dimensiunea penisului și masculinitate, putere și satisfacția partenerului”, sugerează echipa, adăugând că pornografia poate să fi schimbat dimensiunea „ideală” a penisului pentru bărbați.

„Evoluțiile reprezentării artistice a penisului către un ideal mai mare, posibil nerealist, în mass-media contemporană ar putea contribui la sentimente de inadecvare și nemulțumire față de dimensiunea penisului la bărbații moderni”, conchide echipa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net