Povestea porcului-pictor care și-a vândut operele de artă cu 1 milion $. Pigcasso este un star internațional

Scroafa Pigcasso adoră să deseneze! Animalul a fost salvat dintr-un abator în 2016, iar de atunci a devenit celebru pentru talentul său la pictură. Porcul s-a bucurat de un real succes în ultimii ani și a vândut operele sale de artă pentru suma de 1 milion de dolari.

Scroafa Pigcasso, alături de unul dintre tablourile pictate de ea
Scroafa Pigcasso a fost botezată după faimosul pictor spaniol Pablo Picasso (foto: Profimedia)

Pigcasso a pictat chipuri celebre, inclusiv pe Boris Johnson și pe regretata Regina Elisabeta a II-a. Desigur, în interpretarea ei, care seamănă mai mult cu un mâzgălit decât orice altceva. Cu toate acestea, este clar că purceaua adoră să stea cu pensula în rât și să picteze pe pânză.

„După ce a fost salvată, Pigcasso s-a arătat interesată de niște perii vechi. I-am alimentat interesul și nu a trecut mult până când le-a luat și a pictat cu ele pe pânzele pe care le-am pus în cotețul ei”., a explicat stăpâna scroafei, Joanne Lefson (50 de ani), citată de tabloidul britanic Mirror.

Pigcasso și-a vândut primul tablou în 2016, cu 516 dolari

Scroafa Pigcasso, alături de stăpâna ei, Joanne Lefson
Joanne Lefson este stăpâna lui Pigcasso (foto: Profimedia)

„Are o pasiune pentru pictură, așa că este grozav să o vezi făcând ceea ce îi place să facă. Fiecare pictură este diferită, deci este un proces extrem de creativ și unic. Îmi place să văd cum un porc de 400 de kg poate desena atât de grațios.”, a mai spus Lefson. Pigcasso locuiește la Farm Sanctuary SA, din Franschhoek, Africa de Sud.

Stăpâna ei susține că a vorbit cu un expert în animale care i-a confirmat că Pigcasso este un animal foarte inteligent, curios din fire, căruia îi place să experimenteze diverse lucruri. Astfel, Joanne a decis să îi facă pensule speciale, care să fie confortabile pentru simpatica scroafă, dar nu s-a gândit niciodată că va vinde operele de artă ale animalului.

Datorită rețelelor sociale, Pigcasso a devenit cel mai faimos porc de pe internet, mulți fani „bătându-se” să până mâna pe unul dintre desenele sale. Joanne folosește banii obținuți din vânzarea tablourilor lui Pigcasso pentru a susține financiar sanctuarul de animale -- pentru alimente, salariile personalului și facturile veterinare.

Lefson se ocupă de sute de găini, capre, oi, vaci, măgari, cai, câini și porci salvați din ferme și abatoare. Datorită ei, toate aceste animale pot prospera ani buni de acum înainte, iar sanctuarul este un loc sigur pentru ele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alex dobrescu jpg
marina voica si corina chiriac webp
Maria Tanase jpg
trilogia florina cercel jpg
cub corina chiriac png
image png
adela popescu colaj instagram jpg
stefan iordache jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net