Greșeala pe care mulți oameni o fac atunci când gătesc mazăre congelată. Sigur nici tu nu știai asta

Produsele congelate ne ușurează multora dintre noi munca în bucătărie. Acestea se găsesc mereu, în orice magazin, iar de cele mai multe ori, legumele congelate sunt deja tăiate și curățate, așa că putem să le folosim direct la gătit. Însă, atunci când vine vorba despre mazăre, este important să nu o gătim niciodată direct din congelator!

Mazărea este folosită în numeroase rețete / foto: IStock
Mazărea este folosită în numeroase rețete / foto: IStock

Legumele congelate sunt, fără doar și poate, foarte utile în bucătărie. De cele mai multe ori, ele deja vin curățate și tăiate în bucăți mai mici, așa că nu vom mai fi nevoiți să pierdem timpul cu acest proces. În plus, ele se și găsesc mereu, în orice magazin am intra. Însă, există și anumite detalii pe care trebuie să le cunoaștem, atunci când folosim legume congelate.

În primul rând, indiferent de cât de practice sunt, ele nu vor fi niciodată la fel de bune precum cele proaspete. Chiar și textura poate fi diferită, în anumite situații. Și când vine vorba despre mazăre, devine foarte important să nu o gătim niciodată direct din congelator!

Greșeala pe care mulți oameni o fac în bucătărie

Dacă ne dorim ca mazărea noastră să aibă un gust cât mai bun în mâncare, este important să o lăsăm să se dezghețe, înainte de a o folosi. În plus, cel mai bine ar fi să nu o fierbem, deoarece procesul de fierbere poate distruge o bună parte din nutrienții din mazăre, cum ar fi vitamina B, C, iar zahărul din mazăre se va dizolva în apă.

Cel mai bine ar fi să sotăm mazărea congelată, pentru a ne asigura că își va menține culoarea vibrantă, textura, cât și dulceața naturală! În plus, sarea nu trebuie adăugată decât spre final, deoarece va deshidrata boabele de mazăre.

Mazărea congelată nu ar trebui fiartă

Astfel, dacă dorim să punem în evidență gustul natural al boabelor de mazăre, cel mai bine ar fi ca acestea să fie sotate. În plus, ele își vor menține și culoarea vibrantă, iar textura ar trebui să fie una mult mai plăcută.

Așa că, data următoare când vom pregăti o mâncare de mazăre și folosim varianta congelată, este important să știm să o lăsăm să se dezghețe suficient de bine și să nu o fierbem!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bottles 1868175 1280 jpg
lacul loktak captura video jpg
shopping 2613984 1280 jpg
alimente care ne fac bine 1200x800 jpg
priza jpeg
Aer conditionat FOTO Shutterstock jpg
udare muscate jpg
pescobar britanici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net