De ce să stropești pavelele din curte cu oțet. Un truc de un real ajutor

Durabilitatea pavajelor necesită o atenție specială, mai ales când vine vorba de îndepărtarea petelor dificile precum eflorescența albă, rugina sau mușchiul verde. Aceste pete pot să apară din cauza multor factori externi. Cea mai utilă soluție la care e apelezi este chiar oțetul de mere. 

Cum să faci ca pavelele să arate ca noi Pixabay.com
Cum să faci ca pavelele să arate ca noi Pixabay.com

Oțetul se dovedește a fi o soluție excelentă de curățare a pavajelor 

Pavajele contribuie la aspectul estetic și funcțional al curții tale. Sunt elemente moderne de amenajare în curte, fac trecerea dintr-o parte într-alta mult mai ușoară, iar aspectul brut sau natural le integrează corect în peisaj. 

Totuși, după multă vreme în care sunt supuse traficului sau intemperiilor, pavajele tind să acumuleze murdărie. Pot să fie afectate de impurități sau chiar de apariția mușchilor. Mai mult, petele de grăsime, cum sunt cele de ulei de motor, de exemplu, pot strica pavajele cu totul. Pentru o curățare eficientă, oțetul se dovedește a fi o soluție excelentă de curățare a pavajelor. 

Oțetul are proprietăți antimicrobiene

Oțetul este un produs natural, non-toxic, care conține acid acetic, acesta fiind elementul care ajută la curățarea eficientă a pavajelor.  Acidul acetic este eficient în dizolvarea murdăriei și a altor depuneri care se formează pe suprafața pavajelor.

În plus, oțetul are proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la eliminarea mușchiului și a altor organisme care pot crește pe pavaje. Procesul de curățarea a pavajelor cu oțet este destul de simplu. Înainte de a începe operațiunea, asigură-te ca ai o serie de materiale și ustensile necesare. 

Ce îți trebuie pentru a curăța pavelele: oțet alb distilat, apă, sticlă cu pulverizator, perie cu peri tari sau mătură cu peri duri, mănuși de protecție și un furtun de grădină sau găleată cu apă. 

Ce te mai poate ajuta în curățarea pavelelor 

Pastă de bicarbonat de sodiu: bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare natural care poate îndepărta petele și murdăria. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și aplică pe pavaje. Freacă cu o perie și clătește cu apă. 

Detergent de vase și apă: acest amestec poate fi folosit pentru a curăța pavajele de murdărie și grăsime. Aplică soluția cu o perie și clătește bine cu apă. 

Înălbitor: pentru petele foarte dificile, poți folosi o soluție diluată de înălbitor. Amestecă înălbitorul cu apă într-un raport de 1:10 și aplică pe pavaje. Lasă să acționeze câteva minute, freacă și clătește bine; 

Curățare cu presiune: o altă metodă eficientă este utilizarea unui aparat de curățat cu presiune. Aceasta poate îndepărta rapid murdăria, mușchiul și algele. Totuși, fii atent la presiunea utilizată pentru a nu deteriora pavajele. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coaja banana jpg
somn (1) jpg
image png
image png
holiday 4369987 1280 jpg
Post intermitent, foto Shutterstock jpg
Interiorul unui avion -pasageri  FOTO Shutterstock
lac salda webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net