De ce se dau, de fapt, bomboane de ciocolată de Ziua Îndrăgostiților. Prima cutie în formă de inimă a fost inventată în „Epoca de aur a lui Cupidon”

Cutii în formă de inimă pline cu ciocolată au devenit emblemă pentru Ziua Îndrăgostiților, fiind recunoscute ca un simbol al dragostei în întreaga lume. Dar de unde provine această tradiție îndrăgită?

Prima cutie de ciocolată în formă de inimă datează din secolul al XIX-lea / foto: Pixabay
Prima cutie de ciocolată în formă de inimă datează din secolul al XIX-lea / foto: Pixabay

În timp ce originile Zilei Îndrăgostiților pot fi urmărite până în epoca romană, obiceiul de a oferi bomboane de ciocolată este un fenomen mult mai recent.

În istoria Zilei Îndrăgostiților, există legături cu doi sfinți romani, amândoi numiți Valentin, însă niciunul dintre ei nu are o asociere directă cu dragostea romantică. O legendă spune că Sfântul Valentin original ar fi fost un preot care a celebrat căsătorii ilegale pentru soldații împăratului Claudius, dar nu există dovezi care să susțină această poveste, conform History.com.

Prima mențiune a Zilei Îndrăgostiților este făcută de Geoffrey Chaucer, în 1382

Prima mențiune despre Ziua Îndrăgostiților ca o sărbătoare romantică apare în scrierile lui Geoffrey Chaucer din 1382. În timpul perioadei medievale, s-a accentuat atenția asupra iubirii, a courtship-ului încercat, dar pur. Cavalerii își exprimau afecțiunea față de doamnele lor, oferindu-le trandafiri și compunând cântece în cinstea lor. Cu toate acestea, ciocolata nu era încă la ordinea zilei în Europa, deoarece zahărul era o marfă prețioasă.

Până în anii 1840, Ziua Îndrăgostiților se răspândise pe scară largă în lumea vorbitoare de engleză. Era epoca victoriană a lui Cupidon: oamenii prudenți din acea vreme apreciau ideea de dragoste curată, manifestată prin gesturi elaborate și daruri. Richard Cadbury, descendent al unei familii producătoare de ciocolată din Marea Britanie, a venit în întâmpinarea acestei tendințe într-un moment critic pentru compania sa.

Cadbury a îmbunătățit tehnica de fabricare a ciocolatei, extrăgând unt de cacao pur din boabele de cacao, rezultând o ciocolată de băut mai gustoasă decât orice britanic ar fi încercat vreodată. Acest surplus de unt de cacao l-a determinat pe Cadbury să producă mai multe varietăți de "mâncare de ciocolată".

Cutii speciale pentru îndrăgostiți

Pentru a diversifica gama de produse și pentru a stimula vânzările, Richard Cadbury a avut ideea de a crea cutii speciale de ciocolată, decorate cu inimi și mesaje romantice, perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților. Aceste cutii au devenit rapid populare și au captivat imaginația oamenilor din acea perioadă.

Deși Richard Cadbury nu a brevetat cutia în formă de inimă, se crede că el a fost primul care a produs o astfel de cutie. Cutiile au fost promovate ca având un dublu scop: după ce toate ciocolatele erau consumate, cutia în sine era atât de frumoasă încât putea fi reutilizată pentru a păstra amintiri, de la șuvițe de păr la scrisori de dragoste.

Până la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, cutiile de ciocolată pentru Ziua Îndrăgostiților de la Cadbury deveniseră din ce în ce mai elaborate. Cu toate acestea, zahărul a fost raționalizat în timpul războiului, iar sărbătoarea a fost redusă. Cu toate acestea, multe dintre aceste cutii victoriene de la Cadbury încă există și sunt prețuite ca moșteniri de familie sau sunt căutate de colecționari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net