De ce trebuie să dormi cu un cuțit sub pernă. Tot mai multe persoane fac asta

Când vine vorba despre ustensile de bucătărie, putem spune fără să exagerăm că nimic nu poate fi mai util decât un cuțit. De la gătit, până la tăierea unui ambalaj greu de desfăcut, acest obiect este crucial în orice casă. Însă, pe lângă practicalitate, există și o mulțime de superstiții legate de acesta. Iar una dintre cele mai bizare spune că trebuie să dormim cu un cuțit sub pernă!

Tradiția spune că putem alunga spiritele rele cu un cuțit sub pernă / FOTO: Freepik
Tradiția spune că putem alunga spiritele rele cu un cuțit sub pernă / FOTO: Freepik

Dacă stăm să ne gândim la cât de utile ne sunt diversele ustensile din bucătărie, probabil că vom vedea că niciuna dintre acestea nu reușește să depășească cuțitul. Fie că pregătim ceva de mâncare, ori tăiem un ambalaj buclucaș pe care nu îl putem desface, cuțitul este unul dintre cele mai utile obiecte pe care le vom avea în bucătăria noastră. Însă, potrivit unei tradiții din China, el poate fi mai mult decât atât!

Pe lângă practicalitatea din bucătărie, cuțitul poate fi și o nebănuită sursă de noroc, conform tradiției. Iar modul în care putem dobândi acest noroc este unul care, cu siguranță, vă va surprinde! Mai precis, tot ce trebuie să faceți este să dormiți cu un cuțit sub pernă! Potrivit folclorului chinezesc, acest obiect este și o armă puternică, iar dacă dormiți cu ea sub pernă veți reuși să speriați toate spiritele negative!

În China, o mulțime de oameni cred în această superstiție și dorm cu un cuți sub pernă! Însă, nu ar trebui să vă mire dacă acest obicei ceva mai bizar vă va speria și soțul îndeajuns încât să doarmă câteva nopți pe canapeaua din sufragerie!

Cuțitul alungă spiritele rele

Tradiția chineză nu este singura care vorbește despre cuțite drept arme care țin ghinionul la distanță. Ceva mai aproape de noi, în Grecia, o tradiție asemănătoare spune că dormitul cu un cuțit sub pernă va ține la distanță coșmarurile! Însă aveți grijă, este necesar un cuțit cu mâner negru!

Iar în mai multe țări din Europa există credința că dacă oferi un cuțit drept cadou la o nuntă, tinerii însurăței vor avea parte de un mariaj haotic, care nu va rezista prea mult!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net