De ce trebuie să punem bicarbonat în apa florilor din vază? Dacă faci asta, vei rămâne uimit

Cu toții știm că bicarbonatul este unul dintre cele mai versatile și utile produse din bucătăria noastră, însă nu mulți români știu că îl pot folosi chiar și pentru a da o mână de ajutor plantelor din casă!

Bicarbonatul poate fi foarte util pentru florile noastre
Bicarbonatul poate fi foarte util pentru florile noastre

Bicarbonatul este un produs pe care îl vom găsi în mai toate casele din țara noastră, iar întrebuințările sale sunt mult mai diverse decât am crede. El este foarte util nu doar în bucătărie, ci și pentru curățenie, iar chiar dacă nu mulți români știu acest lucru, el poate fi utilizat și pentru a avea grijă de plantele noastre.

Mai precis, atunci când vom adăuga bicarbonat de sodiu în apa din vaza florilor, acesta poate avea unele efecte uimitoare, la care nu foarte mulți dintre noi ne-am aștepta! De exemplu, acest produs banal din bucătărie poate regla pH-ul din apă, lucru ce poate fi de ajutor pentru florile noastre. Există unele plante care au nevoie de apă cu un pH mai alcalin, iar bicarbonatul poate fi de ajutor pentru a asigura nivelul optim necesar florilor noastre.

De ce trebuie să punem bicarbonat în apa florilor

De asemenea, bicarbonatul de sodiu adăugat în apa plantelor noastre poate fi de ajutor și pentru a combate diversele boli fungice care ne pot afecta florile. Acest produs banal are proprietăți antifungice, motiv pentru care poate fi extrem de util atunci când este adăugat în apa plantelor.

De asemenea, acest ingredient poate fi extrem de util și datorită faptului că are în compoziție sodiu, iar elementul va ajunge la florile noastre, odată ce bicarbonatul este adăugat în apă. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă să nu adăugăm prea mult bicarbonat în apa din vaza florilor, deoarece un conținut prea ridicat de sodiu poate fi dăunător plantelor noastre.

Acest ingredient banal, pe care îl vom găsi în mai toate bucătăriile din țara noastră, este foarte util pentru floerile noastre, iar dacă îl adăugăm în apa din vază, el poate avea unele efecte incredibile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net