Descoperire uluitoare în România. S-a găsit o monedă emisă chiar de împăratul Traian

Ultima actualizare:

Descoperire incredibilă făcută în județul Vaslui! Un tânăr pasionat de istorie a reușit să aducă la lumină un denar emis de către împăratul roman Traian! Descoperirea a fost făcută cu ajutorul unui detector de metale, iar moneda a fost predată instituțiilor statului.

Moneda romană găsită în Vaslui / foto: Vremea Nouă
Moneda romană găsită în Vaslui / foto: Vremea Nouă

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, numele tânărului care a făcut această descoperire importantă este Alexandru Profiri. Tânărul din Valsui, pasionat de istorie, a reușit, cu ajutorul unui detector de metale, să găsească această monedă antică pe raza localității Albești.

Odată ce a ajuns în mâna specialiștilor, aceștia și-au putut da seama că este vorba despre o monedă de argint, numită denarius, ce a fost emisă de către împăratul Traian. Această descoperire are o importanță ridicată din cauza faptului că asemenea monede sunt găsite doar foarte rar de-a lungul județului Vaslui.

Monedă romană găsită în Vaslui

Se pare că moneda romană nu este deloc singurul artefact istoric important găsit în această zonă. Potrivit tânărului care a descoperit moneda, un coleg de-al său a reușit să găsească un topor dacic, vechi de 2000 de ani. Descoperirea a avut loc tot în zona unde s-a găsit și moneda romană.

„Am găsit moneda pe raza comunei Albești și, conform normelor legislative în vigoare, am predat-o instituțiilor statului. Este vorba despre un denar roman din perioada împăratului Traian. Cu siguranță, moneda are legatura cu fortificația de la Cetățuia-Albești pentru că tot în zona respectivă, un alt coleg a găsit acum ceva timp un topor dacic vechi de aproximativ 2000 de ani”, a declarat, conform sursei citate, Alexandru Profiri.

Se pare că moneda de argint găsită de către tânărul din Vaslui nu reprezenta deloc un simplu mărunțiș, în perioada în care a fost emisă. De fapt, potrivit estimărilor făcute de către specialiști, se pare că acea monedă ar fi fost echivalentul a cel puțin o soldă primit de un soldat roman din acea perioadă.

În acele vremuri, monedele erau emise de către împărații romani cu diferite ocazii, însă, un motiv anume era și celebrarea unor victorii importante.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net