Destinația de vis din România care a pierdut 40% din turiști. Motivul pentru care nu mai este vizitată

Ultima actualizare:

Delta Dunării, una dintre cele mai pitorești și căutate destinații turistice din România, a înregistrat o scădere semnificativă în numărul turiștilor anul trecut, pierzând aproximativ 40% din vizitatori. Potrivit președintelui Asociației Patronatului din Turism Delta Dunării, Daniel Ilușcă, principalul motiv al acestei scăderi este contextul războiului din Ucraina.

Destinația de vis din România care a pierdut 40% din turiști
Destinația de vis din România care a pierdut 40% din turiști

Operatorii turistici, deși conștienți de impactul negativ al evenimentelor internaționale asupra industriei turismului, se arată optimiști cu privire la perspectivele pentru acest an. Totuși, pierderile din 2023 au fost resimțite în special de pensiunile situate pe brațul Chilia al Dunării, care delimitează granița dintre România și Ucraina. Aici, scăderea numărului de turiști a atins 65%, în timp ce în zonele accesibile cu autoturismul, precum Mahmudia, Murighiol, Dunavăț și Sarichioi Jurilovca, declinul a fost mai mic.

Ce a spus Daniel Ilușcă despre această scădere

Apus în Delta Dunării. Foto: arhiva.
Apus în Delta Dunării. Foto: arhiva.

Daniel Ilușcă a criticat gestionarea, în opinia sa, incorectă a mesajelor privind războiul din Ucraina transmise de către Guvern, acuzând că aceasta a avut un impact semnificativ asupra turismului din Delta Dunării. El a declarat că nopțile de cazare au scăzut în medie cu 40%, iar operatorii din Delta nu au primit compensații pentru pierderile suferite în contextul evenimentelor internaționale.

Unii operatori din municipiul Tulcea au confirmat această tendință de scădere, menționând că, în 2023, numărul turiștilor a înregistrat o scădere de 30% față de anul precedent. Totodată, suma cheltuită pe cap de turist a scăzut, semn că turiștii au devenit mai atenți la bugetul de călătorie.

Există speranțe că anul acesta se va îmbunătăți situația

Delta Dunării. Foto: Linea Trips.
Delta Dunării. Foto: Linea Trips.

Cu toate acestea, există speranțe că situația se va îmbunătăți în 2024. Unii optimiști cred că oamenii s-au obișnuit cu ideea de război, iar faptul că nu au fost incidente deosebite în ultimii doi ani ar putea restabili încrederea turiștilor în siguranța destinației. De asemenea, anul electoral este privit ca un factor pozitiv, având potențialul de a atrage mai multă atenție guvernamentală și implicit promovarea zonelor turistice, generând astfel rezultate concrete și benefice pentru industrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net