7 detalii extrem de ciudate despre familia regală britanică

Pentru mulți, Casa Regală britanică este o sursă de intrigi și fascinație. Există de asemenea o serie de aspecte extrem de bizare și chiar amuzante despre viața Reginei Elisabeta a II-a și a celorlalți membri de la palatul Buckinham, care cu siguranță te vor suprinde. 

7 detalii extrem de ciudate despre familia regală britanică
7 detalii extrem de ciudate despre familia regală britanică

Regina Elisabeta a II-a celebrează două zile de naștere

Ziua de naștere reală a Maiestății Sale este pe 21 aprilie și atunci preferă să petreacă timp cu familia, însă ziua de naștere „oficială” a monarhului este de obicei în a doua zi de luni a lunii iunie și este marcată de paradele din capitala Angliei.

Citește și: Prințul Harry, „mort de îngrijorare”! Riscă să înceapă un nou război cu regina Elisabeta a II-a

Motivul pentru care Majestatea Sa are două zile de naștere? În 1748, regele George al II-lea (născut în octombrie) a decis să-și celebreze propria zi de naștere în perioada marșului militar anual de vară. De atunci, fiecare monarh a urmat exemplul.

Din acest motiv, Regina are două zile de naștere – una în iunie și una în aprilie. Când Charles va deveni rege, va avea și el două zile de naștere.

Nu rata nici: Cine a înlocuit-o pe regină la deschiderea Jocurilor Commonwealthului? Elisabeta a II-a are mari probleme de sănătate

Membrii familiei regale nu au voie să fie atinși

Regula există de multă vreme și spune că nimeni, în afară de un alt membru al Casei Regale regal, nu are voie să atingă fizic un membru al familiei regale, în special pe monarh. Această regulă, însă, este adesea ignorată în zilele noastre. Michelle Obama a îmbrățișat-o pe regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham în 2009. Deși acest lucru este absolut interzis, se pare că însăși Regina ar fi fost cea care a inițiat gestul. 

Ups: Problemele din ce în ce mai mari în familia regală? Prințul Harry și Meghan n-au de gând să o viziteze pe regina Elisabeta

Nu poți accede la Tron căsătorindu-te cu un membru al familiei regale

Nu are rost să plănuiești să te căsătorești cu un membru al Casei Regale în speranța că vei avea șanse de a prelua conducerea. Nicio persoană care se căsătorește cu un membru al familiei regale nu are dreptul de a accede vreodată la tron. Dacă te-ai căsători cu un monarh, titlul tău ar fi acela de regină, sau acela de rege-consort, dar nu vei avea statut de conducător. 

Vezi și: Imagini superbe cu proprietatea! Aici se mută Kate și William pentru a fi mai aproape de regină!

Membrii familiei regale nu au voie să semneze autografe

Dacă sperai să poți avea vreodată autograful prințului Charles sau chiar al reginei Elisabeta, ei bine acest lucru nu va fi posibil, deoarece membrii Casei Regale nu au voie să semneze autografe, pentru a evita cazurile în care cineva ar încearca să le falsifice semnătura.

Regina nu are nevoie de pașaport

În ciuda faptului că este un fapt puțin cunoscut, are sens când te gândești la asta: toate pașapoartele din Regatul Unit sunt emise în numele Majestății Sale. De ce ar avea nevoie Majestatea Sa de permisiunea ei pentru a pleca în străinătate? Regina este unul dintre singurii oameni din lume care nu necesită pașaport pentru călătoriile internaționale.

Interesant și: Regina Elisabeta a II-a le-a dat interzis prințului Harry și lui Meghan Markle! Lilibet, la mijloc

Membrii familiei regale nu au voie să joace Monopoly

Poate suna bizar, dar membrii familiei regale nu au voie să joace Monopoly. Se pare că, la fel ca noi ceilalți, nici măcar regalitatea nu este imună la inevitabilele orgolii și lupte pentru putere pe care le generează acest banal joc.  În 2008, Ducele de York a dezvăluit că, aparent, membrii familiei regale iau prea mult în serios jocul Monopoly și situația devine puțin cam prea tensionată. 

Hai să afli și: Moment memorabil la Jubileul Reginei, reeditat de Brian May, chitaristul Queen

Regina a inventat o rasă de câini

Regina iubește câinii din rasa corgi și, când unul dintre ei s-a împerecheat cu un teckel, a creat noua specie de câine de rasă mixtă Dorgi. Datorită loialității, inteligenței și prieteniei lor, se spune că aproape toți Dorgi-ul sunt extrem de adorabili și iubitori. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net