Detaliul pe care puțini îl cunosc. Care este diferența dintre un hotel și un motel

Cu siguranță că deja le-am văzut în nenumărate filme și seriale. Poate chiar și noi am fost oaspeții acestora, atunci când am călători. Însă, dacă stăm să ne gândim mai bine, chiar știm cum diferă un hotel de un motel? Sau, de ce nu, chiar există o diferență între acestea?

Care este diferența dintre un „hotel” și un „motel” / foto: Adobe Stock
Care este diferența dintre un „hotel” și un „motel” / foto: Adobe Stock

Cu siguranță că deja știm că avem la dispoziție o mulțime de opțiuni, atunci când vine vorba despre cazare. Hoteluri, moteluri, pensiuni, airbnb-uri, indiferent de ce buget avem, cu siguranță vom putea găsi un loc în care să putem dormi atunci când suntem în vacanță, ori când parcurgem o călătorie mai lungă. Însă, în privința primelor două opțiuni, care este, de fapt, diferența dintre un hotel și un motel?

Ei bine, un hotel poate fi definit ca o unitate ce oferă clienților săi cazare pe termen scurt, în schimbul unei plăți, cât și diferite alte facilități, (precum piscină, spa, ori mese). Aceste facilități au scopul de a crește satisfacția clienților. În dicționarul Merriam-Webster, termenul de „hotel” apare încă din 1765, fiind derivat dintr-un cuvânt francez.

Care este diferența dintre un „hotel” și un „motel”

În schimb, dacă privim la modul în care definim un motel, acesta oferă unele dintre serviciile oferite de către un hotel, dar nu toate. Inițial, motelurile au apărut pentru a servi șoferilor care călătoreau pe timp de noapte și aveau nevoie de cazare ieftină și accesibilă. Termenul apare în dicționarul Merriam-Webster încă din 1925, fiind un fenomen specific Statelor Unite.

O altă diferență poate fi sesizată atunci când ne uităm unde sunt amplasate hotelurile și motelurile. În timp ce primele se găsesc în zone centrale ale orașelor, în apropiere de aeroporturi, ori de alte atracții, motelurile sunt poziționate de-a lungul autostrăzilor, ori în zone rurale și izolate.

În plus, o altă diferență evidentă între cele două este faptul că motelurile tind să fie mult mai ieftine decât un hotel. De asemenea, clădirea în care sunt amplasate acestea este destul de mică, față de cea a unui hotel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net