Diferența dintre submarin și submersibil. Ce le face diferite

Terra este supranumită Planeta Albastră deoarece, privit din spațiu, pare să fie în întregime albastru datorită întinderilor mari de apă. Prin atribuirea acestei denumiri Pământului, reiese că cea mai mare parte din suprafața planetei este acoperită de apă.

Submarinul este o navă militară care poate merge pe sub apă. Foto: Click.
Submarinul este o navă militară care poate merge pe sub apă. Foto: Click.

Apa ocupă 71% din suprafața totală a planetei

Faptul că cea mai mare parte din suprafața Pământului este acoperită de apă rămâne doar un lucru pe care îl cunoaștem cu toții. Dar cât exact din planeta noastră este ocupată de apă?

Apa ocupă, în linii mari, 71% din suprafața totală a planetei, în timp ce 29% din suprafață este acoperită de continente și insule. Din cantitatea totală de apă regăsită la nivelul planetei , 96,5 % se regăsește sub forma apei sărate în mări, oceane și lacuri sărate și doar 3,5% constituie apa dulce regăsită în apele de suprafață, apele de adâncime, ghețari și calote glaciare.

Diferența dintre un submersibil și un submarin

Există mai multe tipuri de nave care pot merge pe sub apă, în oceane. De exemplu, submersibilul. Acesta este construit în scopuri civile, științifice, de cercetare a apelor din adâncuri. Este bine de știut că acestea au o rezervă limitată de energie. Mai sunt și submarinele. Submarinul este o navă militară care, de asemenea, poate merge pe sub apă. Ambarcațiunile de acest tip au o capacitate mare de energie, putându-se deplasa pe distanțe lungi.

Care este capacitatea maximă la care a coborât o navă în apă?

Acest tip de nave au coborât la adâncimi mari. Groapa Marinelor a fost consemnată ca fiind locul cel mai adânc de pe Terra. Se află în Oceanul Pacific și are o adâncime medie de 11.022 metri. Limita a fost atinsă de mai multe ori, ultima dată fiind în anul 2022. Un submersibil cu 7 persoane la bord s-a bucurat de a ajunge în cel mai adânc punct de pe Pământ.

Aproape 23 de ani de la dezastrul submarinului nuclear Kursk

Acum aproape 23 de ani, mai exact la 12 august 2000, un dezastru a avut loc la bordul submarinului nuclear Kursk, în Marea Barents, unde se efectuau manevre navale ruseşti. Submarinul avea 118 marinari la bord şi era echipat cu 18 torpile şi 24 de rachete de croazieră. Este considerat unul dintre cele mai mari dezastre ale unui submarin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net