Disputa dintre Regina Elisabeta a II-a și soția lui John F. Kennedy. Cum a fost jignită mama lui Charles

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Două dintre cele mai faimoase femei din vremea respectivă, Regina Elisabeta a II-a și Jackie Kennedy, au avut parte de un episod neplăcut, după întâlnirea lor din luna iunie 1961. Deși s-a legat ulterior o prietenie între cele două, puțini sunt cei care știu că Prima Doamnă a jignit-o pe suverana Marii Britanii.

regina elisabeta si jackie kennedy captura video jpg

În 1961, Jackie Kennedy se impusese de ceva vreme ca cea mai bine îmbrăcată Primă Doamnă pe care o văzuse Statele Unite ale Americii, iar ea cu soţul ei, John.F. Kennedy, erau cel mai popular cuplu pezidenţial din lume. Astfel, nu este de mirare că au fost invitaţi la Palatul Buckigham, pentru a o cunoaşte oficial pe Regina Elisabeta a II-a şi pe Prinţul Philip, iar atât monarhul, cât și Prima Doamnă, au purtat cele mai spectaculoase ţinute de bal ale lor.

De menționat, însă, că rochia aleasă de soţia preşedintelui american, de un bleu pudrat, a fost mult mai modernă şi glamouroasă decât cea aleasă de atunci tânăra regină a Marii Britanii, una într-o nuanţă clasică de albastru.

Interesant este faptul că diva serii, Jackie Kennedy, a criticat atât felul bătrânicios şi apăsător în care era decorat Palatul Buckingham, cât şi ţinuta aleasă de suverană pentru acel dineu. Mai exact, a descris-o pe regină drept „o femeie de vârstă mijlocie” și a numit Palatul Buckingham „dărăpănat și trist ca un hotel de provincie neglijat”.

Jackie Kennedy a jignit-o pe Regina Elisabeta

Conform autoarei regale Caroline Harris, fotograful Cecil Beaton, care era foarte apropiat de Regina Elisabeta a II-a la acea vreme, a scris în jurnalul său că a auzit-o pe Prima Doamnă a Americii criticând mobila veche din palat, dar şi garderoba depăşită a reginei şi felul demodat în care aceasta îşi coafa părul.

John.F. Kennedy a fost unul dintre cei 13 președinți americani pe care monarhul Marii Britanii i-a întâlnit de-a lungul vieții. Cu Jacqueline Kennedy a mai avut o întâlnire privată, în martie 1962, după ce aceasta a făcut comentariile răutăcioase la adresa ei, comentarii care au ajuns, de altfel, la urechile acesteia.

De asemenea, după asasinarea președintelui american, regina i-a trimis o scrisoare lui Jackie: „Sunt profund întristată să aflu desprea moartea tragică a președintelui Kennedy. Soțul meu mi se alătură pentru a îți transmite simpatia noastră sinceră ție și familiei tale”, relatează tabloidul britanic Daily Mail.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
omar bin omran jpg
grecia xinomavro jpg
cetatea de refugiu saschiz jpg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
bloc apartamente FOTO Shutterstock jpg
venus de draguseni jpg
Pothi kalymnos jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net