Doi vloggeri uimiți de România, dar și dezamăgiți. Ce nu le-a plăcut: „O țară cu de toate”

Ultima actualizare:

Un cuplu bine-cunoscut în rândul vloggerilor români, obișnuit să exploreze diverse locuri din întreaga lume, s-a întors recent în țară și a decis să se oprească într-o destinație preferată pentru a investiga un mister legat de turismul românesc.

Vloggerii de la Blondrienne la Sibiu Sursă YouTube Bondrienne
Vloggerii de la Blondrienne la Sibiu Sursă YouTube Bondrienne

Acești vloggeri, cunoscuți sub numele de Blondrienne, o combinație a numelui Bogdan și Adriana, au realizat un studiu de caz în Sibiu, câștigătorul premiului "Destinația Anului".

În călătoria lor de întoarcere, au ales să se oprească într-unul dintre orașele lor preferate pentru a înțelege modul în care acesta reușește să se evidențieze și să atragă turiști străini în mod constant, în comparație cu alte zone din țară.

Conștienți de nevoia României de a-și îmbunătăți industria turismului, vloggerii au dorit să evidențieze procesul prin care anumite destinații devin cunoscute și apreciate la nivel global. Turismul rămâne un sector crucial pentru creștere și dezvoltare economică, iar ei au vrut să arate cum potențialul turistic al unei zone poate fi exploatat în mod eficient pentru a atrage vizitatori străini.

România încă mai are de învățat la capitolul turism

Adriana și Bogdan (ea din Iași, el din Piatra Neamț), împărtășesc impresii din călătoriile lor de ani de zile. Ei oferă sfaturi despre cazare la prețuri accesibile, atracții turistice de neratat și locuri perfecte pentru fotografii pe rețelele de socializare.

Cu această experiență vastă, sunt calificați să ofere o analiză pertinentă a turismului românesc. Într-adevăr, în 2019, România s-a clasat pe locul 56 din 140 de țări în Indicele Competitivității în Turism al Forumului Economic Mondial, atrăgând 2,64 milioane de turiști străini și generând încasări de 1,45 miliarde de euro din turismul internațional.

Cu toate acestea, în urma pandemiei, numărul turiștilor străini a scăzut drastic în 2020, ajungând la doar 2,1 milioane. Așa cum observăm, cifrele variază în funcție de sursă.

În lumina acestor cifre, de ce întâmpinăm încă dificultăți în atragerea turiștilor străini, având în vedere potențialul vast al României în acest sens? Această întrebare a fost investigată de cei doi vloggeri în orașul Sibiu, care demonstrează că totul este posibil atunci când există voință.

„România încă are multe de învățat în domeniul turismului.  Cu toate acestea, există locuri în țara noastră care ne inspiră mândrie și ne arată că și noi putem reuși. Astăzi, vă invităm să descoperiți unul dintre orașele noastre preferate din România. Bine ați venit la  Sibiu alături de noi!”.

O țară cu potențial imens, dar care nu prea știe să se promoveze

"România, o perlă cu potențial imens, dar care încă nu știe să-și pună în valoare frumusețea. Este o concluzie la care au ajuns Adriana și Bogdan, cei doi vloggeri care au o viziune aparte asupra turismului. Într-un videoclip recent, ei și-au exprimat admirația pentru țară, pe care o redescoperă mereu cu bucurie după călătoriile lor în străinătate.

Deși România are un patrimoniu bogat - istoric, arhitectural, cultural și natural -, promovarea acestuia lasă mult de dorit.

În special, vloggerii și-au îndreptat atenția către Sibiu, un oraș cu o poveste turistică de succes. Întrebarea care îi macină este: Cum de Sibiul atrage atât de mulți turiști străini? În afară de evenimentele celebre, cum ar fi Târgul de Paște, Sibiul se remarcă prin diversitatea culturală și prin recunoașterea internațională.

A fost inclus în topurile celor mai frumoase orașe medievale și a primit aprecieri din partea unor publicații prestigioase, cum ar fi Forbes și Michelin Green Guide.

„România este o țară superbă, pe care o redescoperim și o vedem cu alți ochi de fiecare dată când revenim după o călătorie lungă pe alte continente. Avem istorie, avem monumente, avem arhitectură, tradiții, gastronomie și peisaje de basm, dar tindem să le ținem doar pentru noi. Îngrijirea și prezentarea lor în fața lumii cam lasă de dorit.

Fiecare loc din lumea asta are plusuri și minusuri, însă noi chiar avem norocul să ne fi născut într-o țară cu de toate, o țară cu potențial imens dar care, spre deosebire de altele nu prea știe să se promoveze”, a remarcat cuplul de vloggeri într-o filmare realizată în preajma Paștelui, dar postată abia zilele trecute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dracula jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
leonardo  dicaprio roma jpg
top alimente care ajuta sa slabesti jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
ryanair avion jpg
truck 2920533 1280 jpg
mancare de la cantina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net