Doliu în teatrul românesc. A decedat actorul care l-a interpretat pe Nicolae Bălcescu

Anul 2022 se încheie, din păcate, cu încă o pierdere, din rândul marilor artiști autohtoni. Actorul Cornel Ciupercescu a decedat, la vârsta de 77 de ani, duminică, 4 decembrie. Tragedia a fost anunțată de mai mulți actori și de Teatrul Evreiesc de Stat.

Regretatul Cornel Ciupercescu. foto: Oana Monica Nae/ Facebook Teatrul Evreiesc de Stat
Regretatul Cornel Ciupercescu. foto: Oana Monica Nae/ Facebook Teatrul Evreiesc de Stat

„Bunul și iubitul nostru, adoratul nostru, ne-ați dat de jucat cea mai grea scenă, astăzi... Câte o fărâmă din fiecare dintre noi, zboară acum printre îngeri, odată cu plecarea dintre pământeni a celui care a fost prietenul, colegul, căpitanul nostru, Cornel Ciupercescu.Nenea Ciupi ați fost și veți rămâne iubire. Mulțumim pentru tot. Mulțumesc pentru tot. Ne vom lua rămas bun, marți, 6 decembrie, ora 11:00, la cimitirul Bellu. Sunt alături de familia sa minunată, vă sărut sufletele și mă retrag în liniștea grea a zilei", a transmis, pe Facebook, actrița Natalie Ester.

Cornel Ciupercescu, în filmul „Anul 1848”. foto: captură You Tube
Cornel Ciupercescu, în filmul „Anul 1848”. foto: captură You Tube

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoția 1970), Cornel Ciupercescu a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploiești - Rică Venturiano în „O noapte furtunoasă” (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în „Avarul” (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în MacBeth (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), dar și la Teatrul de Stat Târgu Mureș - Boze în „Pădurea împietrită” (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în „Un individ suspect” (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).

Din anul 1990, a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat, timp de aproape trei decenii, în roluri precum Saladin, în „Nathan Înțeleptul”, de G. E. Lessing, regia Grigore Gonța, Gaston Schmaltz, în „Povestea unei bănci particulare”, de Friedrich Dürrenmatt, regia Kincses Elemer, Golem, în „Golem”, de H. Leivik, regia Cătălina Buzoianu sau Ulrich von Hutten, în „Elogiul nebuniei”, de Dumitru Solomon, regia Ion Cojar.

Cornel Ciupercescu a avut și o carieră cinematografică de excepție, în rolul lui Nicolae Bălcescu (Nicolae Bălcescu, în „La răscrucea marilor furtuni”, regia Mircea Moldovan) sau Frâncu Slătineanu, în „Castelul din Carpați”, regia Stere Gulea. Cornel Ciupercescu s-a născut la data de 22 februarie 1945, în Brăila.

Înmormântarea va avea loc marți, 6 decembrie, de la ora 11.00, la Cimitirul Bellu, a transmis Teatrul Evreiesc de Stat.

Am aflat o veste tristă. Astăzi dimineață ne-a părăsit colegul și prietenul meu, Actorul Cornel Ciupercescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a transmis, pe Facebook, actorul Nicolae Călugărița.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net