Drumul spectaculos pe care trebuie să-l parcurgi în vara acestui an. Se află în topul celor mai frumoase șosele din România

Ultima actualizare:

Sezonul estival este aici, iar vacanțele ne îndeamnă să evadăm din cotidian și să ne bucurăm de frumusețea naturii. Una dintre cele mai captivante modalități de a explora România este parcurgând drumurile sale pitorești, care nu numai că îți oferă peisaje de neuitat, dar îți oferă și oportunitatea de a experimenta libertatea unei călătorii spontane.

Transfăgărășan. Foto: arhiva.
Transfăgărășan. Foto: arhiva.

Călătoria pe drumurile spectaculoase din România reprezintă o ocazie de a descoperi locuri magice, încărcate de istorie și spiritualitate, departe de aglomerația urbană. Pentru ca experiența să fie cât mai plăcută, este esențial să verifici starea tehnică a mașinii, să ai actele în ordine și să aduni informații despre destinațiile pe care urmează să le vizitezi.

Iată topul celor mai spectaculoase șosele din România pe care trebuie să le parcurgi în această vară:

1. Transfăgărășan

Transfăgărășanul, considerat "cel mai uimitor drum din lume" de britanicii de la "Top Gear" în 2012, este fără îndoială un must-see. Acesta traversează Carpații, legând Muntenia de Transilvania, și atinge altitudinea de 2042 metri la Bâlea Lac, oferind peisaje montane uluitoare. Drumul de 152 de kilometri începe din Bascov, lângă Pitești, și trece prin Curtea de Argeș, ajungând în Cârțișoara, județul Sibiu. Pe parcurs, vei întâlni Barajul Vidraru, Cabana Capra, și cel mai lung tunel rutier din România, cel de la Bâlea Lac.

2. Transalpina

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, ajungând la altitudinea de 2145 metri în Pasul Urdele. Aceasta leagă localitatea Novaci, din Gorj, cu Sebeș, din județul Alba, și oferă priveliști spectaculoase pe o porțiune de 20 de kilometri. Drumul, cunoscut și sub numele de "Drumul Regelui", a fost modernizat în anii 2000 și te duce prin stațiuni precum Rânca, Voineasa, și Păltiniș, dar și pe lângă obiective turistice precum Peștera Polovragi și Lacul Oașa.

3. Cazanele Dunării

DN 57, pe segmentul care străbate Cazanele Dunării, este o altă șosea impresionantă. Traseul de 141 de kilometri între Pojejena și Drobeta Turnu Severin oferă priveliști impresionante asupra Dunării și a munților înconjurători. Printre atracțiile de pe acest traseu se numără Statuia lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa, și Cazanele Mari și Mici ale Dunării.

4. Transbucegi

Transbucegi, cunoscut și ca "Drumul Babelor", face legătura între stațiunea Sinaia și cabana Piatra Arsă, străbătând Platoul Bucegi. Inaugurat în 2013, drumul ajunge la o altitudine de 1925 de metri și oferă acces la renumitele formațiuni stâncoase Babele și Sfinxul din Bucegi.

5. Cheile Bicazului

Cheile Bicazului (DN 12C) este unul dintre cele mai lungi drumuri spectaculoase din România, având 145 de kilometri. Traseul pornește de la Gheorghieni, trece prin Lacul Roșu și Bicaz-Chei, și ajunge la Târgu Neamț, oferind peisaje pitorești și serpentine spectaculoase. Drumul străbate stâncile calcaroase ale Munților Hășmaș și face legătura între Moldova și Transilvania.

6. Valea Cernei

DN 67, pe segmentul de pe Valea Cernei, oferă un traseu de 106 kilometri între Târgu Jiu și stațiunea Herculane. Acest drum străbate Parcul Național Domogled - Valea Cernei, oferind priveliști spectaculoase și trecând prin numeroase peșteri și serpentine. La capătul traseului se află stațiunea Herculane, cunoscută încă din vremea romanilor pentru aerul său pur.

7. Pasul Buzău

Pasul Buzău traversează Carpații Orientali pe DN 10, la o altitudine de 670 de metri, legând localitatea Nehoiu de depresiunea Întorsura Buzăului. Drumul, numit "Trecătoarea fericirii" de turcii otomani, oferă acces la atracții turistice precum Lacul Siriu și Rezervația Valea Zimbrilor.

Aceste șosele nu numai că îți oferă oportunitatea de a admira peisaje superbe, dar și de a descoperi istoria și cultura bogată a României. Așa că pregătește-ți mașina, adună informații despre trasee și pornește într-o aventură de neuitat pe drumurile spectaculoase ale țării noastre!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
landscape 2806202 1280 jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
selfie masina  jpeg
femeie spalat pe cap freepik jpg
venus 1 jpg
Printesa Kate jpeg
Donald Trump  sursa foto   GettyImages jpg
BeFunky collage (5) jpg
rezultate bac 250 sesiunea de toamna 38 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net