Ea e cea mai «bătrână» Miss Univers! R'Bonney Gabriel a obținut râvnitul titlu la 28 de ani

Ultima actualizare:

Fotomodelul R'Bonney Gabriel (28 de ani), din SUA, a scris istorie, sâmbătă, după ce a câștigat cea de-a 71-a ediție a Miss Univers. Astfel, a devenit cea mai în vârstă câștigătoare din istoria celebrei competiții de frumusețe.

R'Bonney Gabriel a câștigat Miss Univers 2022 (Foto: Profimedia)
R'Bonney Gabriel a câștigat Miss Univers 2022 (Foto: Profimedia)

Citește și: Ea e sexy profesoara de engleză cu titlu de miss! Ziua predă la o școală privată din Capitală, seara e pe podium: „Urmează să reprezint România în Japonia”

R'Bonney Gabriel a scris istorie

Gabriel, care anul trecut a devenit prima filipinezo-americană ce a câștigat Miss SUA, a luat râvnita coroană, întrecându-le pe Amanda Dudamel din Venezuela și pe Andreina Martínez din Republica Dominicană. Miss Univers 2022 a avut loc în New Orleans, Louisiana, pe 14 ianuarie. 84 de femei din întreaga lume au concurat pentru titlul cel mare, însă R'Bonney Gabriel a fost cea care a impresionat juriul și publicul. România nu a fost reprezentată la acest concurs. Originară din Houston, Gabriel este model și designer de modă dedicat protecției mediului.

Iată și: România, reprezentată la Miss Wheelchair World de o superbă ieșeancă

În timpul concursului, gazda show-ului a întrebat-o ce ar schimba la acest concurs: „Miss Univers a făcut recent o schimbare incluzivă, permițând mamelor și femeilor căsătorite să concureze anul acesta. Care este altă schimbare pe care a-i dori să o vezi și de ce?”

«Vârsta nu ne definește»

Gabriel a răspuns că speră ca organizatorii concursului să mărească limita de vârstă a candidatelor: „Personal, mi-ar plăcea să văd o creștere a limitei de vârstă, pentru că am 28 de ani și aceasta este cea mai mare vârstă la care poți concura. Ar fi un lucru frumos. Citatul meu preferat este: «Dacă nu acum, atunci când?». Ca femei, cred că vârsta nu ne definește.", a spus ea.

Află mai multe despre: Premieră istorică! O finalistă la Miss Anglia a concurat nemachiată

De când a avut loc prima competiție, în 1952, și până în prezent, nu a mai existat o câștigătoare de vârsta ei, conform listei oficiale publicate pe site-ul Wikipedia. Astfel, cele mai tinere fete care au plecat cu superba coroană acasă au avut 17 ani, în anii ’50 – înainte ca limita minimă de vârstă să fie cea a majoratului. Mai apoi câștigătoarele au avut vârste cuprinse între 18 și 26 de ani.

R'Bonney Gabriel a reușit și performanța de a fi prima concurentă americană care câștigă, din ultimul deceniu. Nu e doar frumoasă la exterior, ci și la interior. Gabriel este implicată în numeroase cauze caritabile.

Te-ar putea interesa și: A suferit arsuri groaznice în copilărie, acum participă la Miss Univers

Predau cursuri de cusut femeilor care au fost victime ale traficului de persoane și ale violenței domestice. Este foarte important investim în cei din jur, să avem grijă de comunitatea noastră și să ne folosim talentele pentru a schimba lumea în bine”, a declarat noua Miss Univers.

Gabriel este o fostă jucătoare de volei și absolventă a Universității din North Texas. O scurtă biografie postată pe site-ul web al competiției de frumusețe precizează că ea este și CEO-ul propriei linii de îmbrăcăminte sustenabile. În cadrul competiției, a purtat un costum de baie făcut chiar de ea, potrivit India Today.

Anul trecut, concursul Miss Univers, organizat în Israel, a fost câştigat de reprezentanta Indiei, Harnaaz Sandhu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net