România, reprezentată la Miss Wheelchair World de o superbă ieșeancă

Ultima actualizare:

Pentru prima dată în istoria concursurilor de frumuseţe, România va fi reprezentată la un concurs inedit de miss: pentru persoanele aflate în scaun rulant. Miss Wheelchair World 2022 se va desfăşura în luna octombrie în Mexic, iar Alivia Petrea este frumoasa reprezentantă a ţării noastre, informează adevarul.ro

Alivia Petrea este  și fotomodel. FOTOGRAFII: Instagram/ Arhivă personală
Alivia Petrea este și fotomodel. FOTOGRAFII: Instagram/ Arhivă personală

România, la Miss Wheelchair World 2022!

Studentă în Iaşi, la Genetică Moleculară, Alivia are, la 26 de ani, o diplomă de licenţă în domeniul Biologiei şi un master în Consiliere de Mediu şi abia aşteaptă să reprezinte ţara în acest concurs de frumuseţe. 

Iată și: «Femeia-dragon», renegată de familie! Și-a schimbat sexul și s-a transformat

Miss Wheelchair World 2022 este un concurs care scoate în evidenţă abilităţile şi curajul femeilor cu dizabilităţi din toată lumea. „Îmi doream foarte mult să ajung. Cred cu tărie că frumuseţea nu stă în aparenţe. Iar acest concurs îmi oferă posibilitatea de a transmite un mesaj mai departe şi de a mă întoarce în ţară cu un premiu, dar, cel mai important, cu o experienţă unică cu ajutorul căreia pot schimba, măcar puţin, lumea”, a declarat, pentru adevarul.ro, Alivia Petrea. Ea va concura pentru titlu alături de alte 24 de fete din toată lumea.

Iată și: Elon Musk lansează robotul umanoid Optimus, care poate găti și face sex

image

«Scaunul este accesoriul meu»

Ajunsă în scaun cu rotile după un accident produs în urmă cu câţiva ani, tânăra spune că pentru ea scaunul este doar un accesoriu: „Viaţa e frumoasă şi dacă stai jos pe un scaun. Nu sunt lipită de el. Pot să cobor când am chef sau să mă mut pe iarbă pentru un picnic, ori în cadă ca să fac o baie cu spumă sau în maşină ca să conduc, pot sta turceşte şi pot să fac o serie de exerciţii fizice. Scaunul este ac--cesoriul meu, maşinica mea cu care accelerez în viaţă. Scaunul rulant nu reprezintă o condamnare, ci doar o situaţie din care poţi vedea lumea dintr-un alt unghi”, mai spune tânăra.

Scopul concursului organizat în Mexic este acela de a arăta că frumuseţea nu are limite, de a îmbunătăţi situaţia femeii în lume şi de a atrage atenţia asupra necesităţii găsirii de soluţii ce privesc accesibilizarea, incluziunea şi distrugerea stereotipurilor despre femeile care utilizează un scaun rulant pentru a se deplasa. 

”Pentru mine, Miss Wheelchair este o mare oportunitate de dezvoltare din mai multe puncte de vedere. Mă bucur că sunt prima femeie din România care participă la acest concurs. Mă voi strădui să strălucesc pentru România şi să fac schimbări bune când mă întorc”, a încheiat tânăra ieşeancă.

Prima ediţie a avut loc în 2017

Prima ediţie a Miss Wheelchair World a avut loc în 2017, în Polonia. Atunci, la Varşovia, au fost 24 de finaliste, iar titlul a fost cucerit de Aleksandra Chichikova, din Belarus. De atunci, cu excepţia ediţiei din 2020, concursul a avut loc în fiecare an şi a promovat adevărate modele de viaţă şi de frumuseţe umană.

image

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net