Electrocasnicul ce consumă curent chiar și când e oprit. Toată lumea îl are în casă
Mulți dintre noi putem cădea în capcana de a crede că tot ce trebuie să facem pentru a reduce consumul de curent electric este să nu folosim electrocasnicele din casă. Însă, atât timp cât acestea rămân în priză, ele tot vor consuma curent. Iar un aparat anume poate contribui mult la factura de curent, chiar și dacă îl vom ține oprit!

Mulți dintre noi încercăm să economisim bani și să reducem din cheltuielile lunare. Iar printre cele mai mari dintre acestea se numără, fără doar și poate, factura de curent. Din acest motiv, putem cădea în capcana de a crede că tot ce trebuie să facem pentru a plăti mai puțin este să ținem oprite diferitele aparate pe care le avem în casă. Însă, unul dintre acestea va consuma foarte mult curent, chiar și atunci când este oprit!
Mai precis, este vorba despre televizor! Practic, atât timp cât acesta rămâne în priză, el va continua să consume curent electric. Iar acest lucru se poate spune și despre oricare alt aparat electric, fenomenul fiind cunoscut drept „consum fantomă”.
Televizorul consumă curent electric chiar și când este oprit
Indiferent ce fel de televizor am avea în casă, acesta va continua să consume curent chiar și atunci când este oprit. Practic, el rămâne în standby atunci când nu este scos din priză, iar acest lucru duce la un consum electric surprinzător de ridicat.
În plus, deși poate că nu mulți dintre noi știm acest detaliu, atunci când televizoarele sunt oprite, ele tot pot să descarce actualizări și să rămână conectate la WiFi. Din acest motiv, dacă ne dorim să reducem, cu adevărat, factura la curent, va trebui să scoatem televizorul din priză, nu doar să îl oprim!
Cât consumă un televizor atunci când este oprit
Atunci când televizorul nostru rămâne în standby, el va consuma undeva între 0,5 și 3 wați. Desigur, dacă avem mai multe televizoare în casă, acestea vor contribui surprinzător de mult la factura noastră de curent.
La prima vedere, poate că acest consum pare unul mic. Însă, pe măsură ce trec orele, iar acestea se transformă în zile și săptămâni, cifrele vor începe să se adune. Iar, în cele din urmă, ele se vor traduce într-o factură mult mai mare.