Elevii școlii din Jilava, percheziționați de poliție precum deținuții penitenciarului din localitate!

Ultima actualizare:

O brigadă formată cu cinci autospeciale de Poliție, cu girofarurile aprinse, a descins în localitatea ilfoveană Jilava. Nu la vreo grupare de interlopi, ci în curtea Școlii generale numărul 1, din localitate.

Imagini din timpul percheziției misterioase. Foto: Fanatik.ro
Imagini din timpul percheziției misterioase. Foto: Fanatik.ro

Motivul percheziției nu este cunoscut nici în ziua de azi

Scena s-a petrecut în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar agenții reprezentau Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, nicidecum secția din localitatea Măgurele, responsabilă cu ordinea publică din Jilava.

Așadar, a fost vorba despre o acțiune premeditată, o veritabilă anchetă. Doar că detaliile au fost omise, atunci când agenții au dat buzna în clase peste elevi. Directoarei școlii nu i-a fost prezentat nici un mandat sau explicații suplimentare, în ciuda insistențelor acesteia, la momentul respectiv, conform publicației Fanatik.ro, care a prezentat pe larg întâmplarea, dar și imagini video din timpul „măreței” intervenții.

Conform sursei citate, în imaginile video poate fi observat ofițerul Ionuț Harbuz, coordonatorul misterioasei anchete. La un moment dat, un puști diagnosticat cu tulburare din spectrul autist - TSA dă dovadă de prezență de spirit.

Citește și: Poliția a reținut defunctul din sicriu! S-a întâmplat în județul Vaslui

Spre deosebire de restul protagoniștilor, puștiul cere explicații și chiar ironizează atitudinea misterioasă a anchetatorilor. Coordonatorul acțiunii, însă, nu pare impresionat și, pe un ton autoritar, continuă să le ceară elevilor să scoată tot ce au în ghiozdane și în buzunare, insistând asupra unui amănunt: „Are vreunul dintre voi ceva de declarat? Că dacă găsim la percheziție va fi nasol!”.

Puștiul cere detalii, în continuare, vrând să știe dacă polițiștii căutau arme. „Da!”, a fost răspunsul tăios al polițiștilor, ofițerul Harbuz fiind chiar deranjat de insistențele copilului cu TSA, căruia i se și face rău, în cele din urmă. 

De altfel, agenții au reușit să identifice și un „corp delict”, un desfăcător de sticle uitat de o elevă prins la rucsacul folosit, anterior, într-o vacanță cu familia.

Conform Fanatik.ro, directoarea școlii nu a fost informată despre această acțiune în prealabil și nu i-a fost permis accesul în clase, în timpul perchezițiilor. La final „i-au arătat directoarei o hârtie cu ștampilă și dată, însă polițistul a acoperit cu mâna textul propriu-zis, fără a putea vedea despre ce școală era vorba, ce fel de acțiune era autorizată, spunându-i că e vorba de o acțiune de prevenție și control”, a declarat un martor sursei citate.

Vezi și: O bătrână de 103 ani din Vaslui a pus un spărgător de case pe fugă: „Tu ești cel mort!”

Revolta părinților este justificată. Pe de-o parte sunt cei care consideră că cei mici au fost tratați precum niște infractori. Alții sunt îngrijorați, întrucât nu pricep de ce nu le sunt oferite detaliile unei asemenea acțiuni și consideră că polițiștii ar fi putut să caute ceva cu adevărat periculos, semn că elevii ar putea fi vulnerabili în fața unui risc despre care lor nu li se spune nimic.

Mai mult decât atât, toți elevii percheziționați „ca din oală” sunt minori. Ciudat este și faptul că IPJ Ilfov întreprinde asemenea acțiuni într-o școală, în timp ce, la doi pași, pe granița localităților Jilava și Sintești operează cele mai mari rețele de traficanți de fier vechi, din sudul Capitalei, zona și suprafețe mari din proximitate, inclusiv Bucureștiul, fiind constant poluate de munții de deșeuri incendiate, pentru recuperarea metalului.

În ciuda nenumăratelor semnale sau reclamații venite din partea localnicilor sau a altor entități, IPJ Ilfov preferă să descindă în rândul elevilor, fără să ofere detalii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net