Escrocul care a reuşit să se dea prinţ saudit vreme de 30 de ani. Cum a fost prins

Pentru o perioadă de timp de 30 de ani, un bărbat numit Anthony Gignac a pretins că este că este prinţ, sultanul Bin Khalid Al Saud, membru al familiei regale saudite. Deși, în final, adevărul a ieșit la suprafață, după modul în care a fost prins nu ai crede că atât de multă lume a crezut că el este, într-adevăr, prinț saudit.

Anthony Gignac, escrocul care s-a dat prinţ saudit tmp de 30 de ani / foto: Captură video
Anthony Gignac, escrocul care s-a dat prinţ saudit tmp de 30 de ani / foto: Captură video

Cu siguranță că arăta ca un membru al familiei regale bogate. Un american pe nume Anthony Gignac s-a prefăcut că este un prinţ încă de când avea 12 ani. Pe numele său adevărat José Moreno, Anthony Gignac s-a născut în anul 1970, în Columbia. El şi fratele său mai mic, Daniel, au rămas orfani de la vârste fragede și au fost adoptaţi de o familie din clasa de mijloc din statul american Michigan, în 1977, ajungând să locuiască în SUA.

Pentru început, s-a dat drept „Prinţul Adnan Khashoggi”, după renumitul om de afaceri şi traficant de arme din Arabia Saudită, iar apoi a „ajuns” cel de-al zecelea copil al regelui Salman al Arabiei Saudite, „Sultanul Bin Khalid Al Saud”.

S-a dat prinţ saudit, extrem de bogat, vreme de aproape trei decenii

Sultanul Bin Khalid Al Saud a apărut prin Statele Unite în 1991. Se purta firesc, cu grandoarea naturală a oricărui prinț saudit din care ale cărui buzunare cad banii câștigați ușor, din petrol. Acesta a putut să se prefacă mai bine de 30 de ani, timp în care a primit cadouri dintre cele mai scumpe și avantaje la care puțini visau. Locuia în hoteluri celebre și scumpe, circula cu maşini cu numere diplomatice, purta bijuterii costisitoare, afișa valize pline cu bani, iar plățile le făcea cu cardul Centurion, unul din produsele cele mai exclusiviste ale American Express. Cum a fost prins?

Ei bine, se pare că acest „prinț saudit” avea o slăbiciune pentru carnea de porc, un aliment interzis consumului în rândul musulmanilor. Gignac nu avea nici pe departe sutele de milioane de dolari pe care pretindea că le deține în conturi bancare străine și nici nu deținea imobilul înalt din Fisher Island și nici toate cele 54 de apartamente de lux, ci doar închiria penthouse-ul clădirii.

El îşi înşela partenerii bogaţi în propriile interese. Frauda a ieşit la iveală atunci când acesta a încercat să ia legătura cu un bogat dezvoltator de imobiliare, Jeffrey Soffer, din Turnberry Associates. Reprezentanţii lui Gignac au luat legătura cu dezvoltatorul și i-au comunicat că falsul prinț dorea să facă afaceri împreună, urmând să investească 440 de milioane de dolari în hotelul din Miami – Fontainebleau, relatează adevărul.ro.

Cum a fost prins

Dorind să impresioneze, a venit la prima întâlnire la bordul unui Ferrari cu numere diplomatice, și se lăuda excesiv cu averea sa, ba chiar i-a dăruit lui Jeffrey Soffer bijuterii scumpe și îl plimba cu automobilele sale. Însă ceva l-a pus pe gânduri pe dezvoltator, iar acela era modul în care acesta mânca și ce comanda la restaurant.

În timpul meselor, „prinţul” înfuleca cu mare plăcere carnea de porc, astfel că a cerut echipei sale de securitate să verifice identitatea omului. Investigaţiile acestuia au arătat că era un mare escroc, iar numele său era, de fapt, Anthony Gignac .

Afaceristul a sunat poliția, iar mai apoi a urmat arestarea, dar și condamnarea falsului prinț. Tot atunci, oamenii legii au reușit să adune informații și au aflat întreaga povestea a acestuia, dar și fraudele pe care le-a făcut de-a lungul anilor. El a obținut de la victmele sale cel puţin 8 milioane de dolari şi cadouri foarte scumpe.

„Prinţul” şi-a recunoscut vina în ceea ce priveşte furtul de identitate cu provocarea daunelor în proporţii destul de mari. Anthony Gignac a fost condamnat la 18 ani de închisoare, în anul 2019.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net