Cine e „Prințul furat”! De ce a fost îngropat de o regină în catacombele unui castel celebru

Au trecut mai bine de 140 de ani de când orfanul Prinț Alamayou a fost depus în catacombele din Capela Sfântul George din Castelul Windsor. Care este povestea „Prințului furat”?

Regina care l-a îngropat în catacombele unui castel celebru
Regina care l-a îngropat în catacombele unui castel celebru

Cine a fost Prințul Furat

Prințul Dejatch Alamayou al Abisiniei va rămâne înmormântat în Capela St. Georges de la Castelul Windsor, după ce Palatul Buckingham a refuzat o cerere de repatriere a trupului său.

Descendenții săi au cerut palatului să facă posibilă această mutare, a relatat BBC: „Decanul și canonicii de la Windsor sunt foarte sensibili la necesitatea de a onora memoria prințului Alemayehu. Cu toate acestea, li s-a spus că este foarte puțin probabil să fie posibilă exhumarea rămășițelor fără a deranja locul de odihnă al unui număr substanțial de alte persoane din apropiere", a declarat Palatul Buckingham într-o declarație împărtășită cu PEOPLE.

Conștienți de responsabilitatea de a păstra demnitatea celor decedați, nu este, prin urmare, cu regret, posibil să acceptăm cererea, dar în ultimii ani am dat curs solicitărilor delegațiilor etiopiene de a vizita St. Georgs și vom continua să facem acest lucru".

Prințul Alamayou era doar un orfan de 7 ani când a ajuns în Marea Britanie în 1868. Tatăl său, Tewodros al II-lea, împărat al Abisiniei (Etiopia de astăzi), a murit prin sinucidere după ce trupele sale au fost înfrânte de britanici în bătălia de la Magdala. Britanicii au luat-o apoi pe soția lui Tewodros, împărăteasa Tiruwork Wube, și pe fiul lor mic, dar aceasta a murit în timpul călătoriei.

Potrivit BBC, reginei Victoria i s-a făcut milă de copil atunci când acesta a venit în Marea Britanie, în iunie 1868. Ea a fost dispusă să îl susțină financiar și l-a numit tutorele său pe căpitanul Tristram Speedy, cu care a călătorit din Africa. Prințul Alemayou a fost educat mai târziu în Marea Britanie, inclusiv la Academia Militară Regală Sandhurst.

Acesta nu s-a simțit binevenit la școală din cauza originilor sale și din cauza faptului că oamenii se holbau la el. A murit de pleurezie la vârsta de 18 ani, în 1879. Boala a survenit după ce s-a dus să doarmă pe un wc în mijlocul unei nopți foarte friguroase. Acesta a fost înmormântat la Capela St. George, locul de odihnă finală pentru generații de membri ai familiei regale britanice, la cererea reginei Victoria. Alemayou este înmormântat în catacombele de la vest de Capela St. George, precizează biserica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net