Fenomenalul Pele, în stare critică! Vești tragice din Brazilia. Tratamentul nu mai are efect

Fostul jucător brazilian de fotbal, fenomenalul Pele, 82 de ani, este în stare critică. Veștile au fost publicate de presa din Brazilia și au întristat o planetă întreagă, mai ales că situația nu pare să se amelioreze și totul se întâmplă exact în timpul Campionatului Mondial de Fotbal.

Legendarul fotbalist Pele. foto: Getty
Legendarul fotbalist Pele. foto: Getty

Conform informațiilor preluate de Daily Mail, corpul legendarului fotbalist nu mai reacționează la tratamentul primit în spitalul „Albert Einstein”, din Sao Paulo. Din acest motiv, medicii curanți ai unității medicale ar fi renunțat la administrarea chimioterapiei, necesare tratării canceruluid e colon, afecțiunea care a fost diagnosticată de aceștia.

În prezent, Pele ar beneficia doar de îngrijire paliativă, adică tratament care scutește pacientul aflat în stare critică de durerile pricinuite de boală. În urmă cu un an, Pele a fost supus unei intervenții chirurgicale la colon, primind chimioterapie până sâmbătă, 3 decembrie 2022. 

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento, cunoscut drept Pele, a fost spitalizat pe 30 noiembrie 2022. La acel moment, medicii au identificat  o inflamaţie generalizată în organism şi o insuficienţă cardiacă decompensată, fiind supus mai multor teste.

„Mare agitație în mass-media, astăzi, cu privire la starea de sănătate a tatălui meu. El se află în spital pentru a-i fi reglată medicaţia. Nu există o urgenţă sau o nouă predicţie îngrozitoare. Voi fi acolo de Anul Nou şi promit să postez nişte fotografii", a scris fiica lui Pele, în vârstă de 55 de ani, aflată în Qatar, la Cupa Mondială, după internarea fostei glorii a fotbalului. Din păcate, cele mai sumbre predicții par să se confirme pentru cel considerat de multe generații drept „cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor”.

Poreclit și „Perla Neagră”, Pele a câștigat 3 titluri Mondiale cu naționala Braziliei, în 1958, 1962 și în 1970. În 92 de meciuri disputate la națională, Pele a înscris 77 de goluri. 

Pele a fost distribuit și în filme, cel mai cunoscut fiind „Escape to Victory”, din 1981, când a jucat rolul unui soldat american, caporalul Luis Fernandez, capturat de nemți, în al Doilea Război Mondial. Alături de alți prizonieri de război, el trebuie să susțină un meci de fotbal demonstrativ, împotriva unei echipe naziste. Din distribuția producției mai fac parte Sylvester Stallone și Michael Caine. Rămâne celebră replica sa „Îmi pasați mingea și lăsați-mă pe mine să mă ocup de restul”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

oana roman si marius elisei
nunta insta jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu png
FotoJet jpg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
condimente jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg