Filmul de pe Neflix pe care neapărat trebuie să-l vezi. Are o durată de doar două ore și este unul dintre cele mai populare în acest moment

Ultima actualizare:

The Big Short este o comedie-dramă biografică regizată de Adam McKay (Don't Look Up), care a co-scris filmul împreună cu Charles Randolph. Bazat pe cartea din 2010 The Big Short: Inside the Doomsday Machine de Michael Lewis, filmul este o privire asupra modului în care bula imobiliară din SUA a declanșat criza financiară din 2007-2008. A fost un succes critic și comercial, încasând 133 de milioane de dolari la un buget de 50 de milioane de dolari. Pelicula poate fi vizionată pe Netflix.

The Big Short spune povestea prăbușirii imobiliare. Foto: Click.
The Big Short spune povestea prăbușirii imobiliare. Foto: Click.

Despre ce este The Big Short?

Lewis spune povestea unui grup mic de persoane care a prezis prăbușirea pieței imobiliare provocată de creditele neperformante. Așadar, filmul abordează subiectul din trei unghiuri diferite – Michael Burry (Christian Bale) la Scion Capital, Jared Vennett (Ryan Gosling) și Mark Baum (Steve Carell) la Deutsche Bank și FrontPoint Partners și Charlie Geller (John Magaro) și Jamie Shipley (Finn Wittrock) la Brownfield Capital.

Michael Burry a fost unul dintre primii care a analizat piața și a înțeles că bula era pe cale să se spargă. El a susținut că ratele dobânzilor vor crește, oamenii nu își vor putea permite creditele ipotecare și piața imobiliară se va prăbuși.

Așa că, el a creat o piață de credit default swap, permițându-i să scoată titluri garantate cu ipoteci bazate pe piață pentru profit.

În același timp, Jared Vennett este unul dintre primii care au înțeles analiza lui Burry. Decide să intre pe piață, dar îl alertează pe managerul fondurilor speculative Mark Baum, care cumpără swap-uri de la Vennett. Mai simplu spus, împachetarea creditelor subprime în obligații de datorie garantată (CDO) va garanta eventualul colaps al acestora.

Apoi, avem tinerii investitori Geller și Shipley care conduc o firmă mică numită Brownfield Capital. Ei descoperă accidental prezentarea lui Vennett care îi convinge să investească în schimburi. Problema pe care o au este că se încadrează sub pragul de capital pentru un acord-cadru ISDA care este necesar pentru a intra în tranzacții. Așa că, au solicitat ajutorul lui Ben Rickert (Brad Pitt), un comerciant de valori mobiliare pensionat.

Când valorile obligațiunilor și CDO-urile cresc, cei trei au aflat că SEC nu are reglementări care să monitorizeze activitatea de securitate garantată cu ipoteci.

Deci, practic, The Big Short ne oferă o imagine generală a modului în care câțiva oameni și-au dat seama că piața imobiliară era pe cale să se prăbușească, deoarece băncile au devenit lacome. Din acest motiv, au pariat împotriva ei, făcând o mică avere, deoarece oamenii din SUA și-au pierdut casele și economiile de o viață.

Merită urmărit The Big Short?

Adam McKay face o treabă fantastică cu această poveste dificilă. McKay este renumit pentru filme precum Anchorman, Step Brothers și Talladega Nights, dar aici abordează un subiect foarte serios și îl oferă într-un amestec subtil de comedie neagră și tragedie.

În plus, McKay are o serie de personaje care menține publicul angajat în timp ce vorbesc despre rolul Băncii Rezervei Federale, agențiilor de rating de credit și diferitelor instituții financiare.

Este corect să spunem că distribuția este fantastică. Christian Bale este premiat în rolul lui Michael Burry. Ryan Gosling interpretează genial un director de la Deutsche Bank. Brad Pitt este grozav, dar adevăratul remarcat este Steve Carrell (Pacientul). Carrell îl joacă pe Mark Baum (bazat pe Steve Eisman), care a lucrat pentru o unitate a lui Morgan Stanley. Performanța sa este puternică și reușește să redea cât de absurdă a fost întreaga situație.

Dacă, la fel ca pentru majoritatea dintre noi, criza financiară a fost puțin copleșitoare și pentru tine, acest film trebuie vizionat

Distribuția The Big Short

Christian Bale ca Michael Burry: unul dintre primii oameni care au descoperit bula de pe piața imobiliară americană.

Steve Carell în rolul lui Mark Baum: liderul FrontPoint Partners, o mică firmă de tranzacționare independentă.

Ryan Gosling în rolul lui Jared Vennett: un agent de vânzări de la Deutsche Bank care decide să vândă swapurile de credit default ale lui Burry pentru propriul său profit.

Brad Pitt ca Ben Rickert: un fost comerciant pensionar care îi ajută pe Jamie și Charlie cu tranzacțiile lor.

John Magaro în rolul lui Charlie Geller: jumătate din Brownfield Fund bazat pe Cornwall Capital.

Finn Wittrock ca Jamie Shipley: partenerul lui Charlie în Brownfield Fund.

Hamish Linklater ca Porter Collins: face parte din echipa lui Baum.

Rafe Spall ca Danny Moses: face parte din echipa lui Baum.

Filmul poate fi văzut pe Netflix.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
Elisabeta Movila png
image
actualitate.net
image
actualitate.net