Fum la stația de metrou Aviatorilor. De ce nu comunică Metrorex sau ISU nimic?

Ultima actualizare:

O garnitură de metrou a fost inundată cu fum, joi, 10 noiembrie, în stația Aviatorilor, dar Metrorex sau ISU nu au comunicat nici o informație în acest sens. Martor al incidentului a fost jurnalistul Cristi Dorombach, care a relatat firul epic, pe blogul său.

Incidentul s-a petrecut în stația Pipera a Magistralei numărul 2. Foto generic.
Incidentul s-a petrecut în stația Pipera a Magistralei numărul 2. Foto generic.

Mecanicul s-a speriat, șefa stației s-a resemnat

(...)Când am ajuns la Aviatorilor, metroul a început să scoată fum înecăcios. Ceva normal ai zice, dar fumul dat de un cablu electric care se încinge sau care nu funcționează sau ceva de la motorul ăla este foarte greu de suportat. Am ieșit din metrou, am văzut ca oamenii se îneacă înăuntru de fum, le-am zis să apese butonul de SOS și m-am îndreptat spre mecanic. Îl mai avertizase cineva.

A fost interesant să le zic oamenilor să apese butonul de SOS și ei să nu știe de ce trebuie să facă asta deși era destul fum și miros neplăcut. Altfel, cineva a apăsat. Am ajuns la mecanic, el știa că iese fum, că ceva nu funcționează, raporta deja prin stație către dispecer.

Între timp mecanicul închisese ușile cu oameni în metrou. I-am zis măcar deschide ușile să iasă oamenii și asta a făcut. Nu le-a zis și oamenilor pe stație să iasă, că era suficient de panicat”, a povestit Cristi Dorombach.

Jurnalistul a discutat și cu șefa stației, care i-ar fi răspuns, resemnată și ridicând din umeri, că astfel de lucruri se mai întâmplă. Pe un grup de discuții online, între departamentul de comunicare al Metrorex și presa acreditată, oficialii au precizat că nu a fost înregistrată nici o perturbare a traficului din subteran, fără să ofere detalii despre incidentul cu fum.

Incidentele grave, din 2022

În luna mai a acestui an, stația de metrou Piața Romană, din București, a fost inundată cu fum, în urma topirii unor cabluri supraîncălzite. Unii călători evacuați au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar nu au fost înregistrate victime. La scurt timp după acest incident, între stațiile Tineretului și Eroii Revoluției, tunelul a fost inundat cu fum.

În iulie, o femeie s-a sinucis, pe șine, la Piața Victoriei, iar în octombrie a mai existat o tentativă, la stația Iancului. Tot în luna octombrie, în Pasajul Unirii, din Capitală, un autoturism a luat foc. Din fericire, nu au existat victime.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net