Icoanele din România i-au schimbat total viața. Povestea uluitoare a unui fitness-guru

Peter Peterson, un fitness-guru, a găsit libertatea și vindecarea de boli grave în Ortodoxie. După ce a văzut la un muzeu din București o icoană a Sfântului Nicolae, a fost atât de fascinat, încât a început să o privească în fiecare zi. Iar după ce a scăpat de cancer de mai multe ori prin rugăciunile soției sale și credința în Dumnezeu, la vârsta de 80 de ani, Peter s-a botezat ortodox.

Peter Peterson are în colecție 250 de obiecte religioase / Captură: Trinitas
Peter Peterson are în colecție 250 de obiecte religioase / Captură: Trinitas

Peter Peterson s-a născut în Germania. Când avea 23 de ani, a fugit în Australia, locul unde a devenit, așa cum îl numea presa din acea perioadă, un „fitness-guru”. După Revoluție, bărbatul a ajuns cu o sumă impresionantă de bani în România.

Ajuns la noi în țară, omul de afaceri a văzut la un muzeu din Capitală o icoană a Sfântului Nicolae, de care s-a îndrăgostit imediat. Bărbatul o privea ore în șir, în fiecare zi. Așa că, Peter a decis să cumpere icoana, alături de o altă icoană cu Maica Domnului, iar după luni de așteptare, a reușit. A fost cea mai importantă achiziție a vieții lui și, totodată, începutul unei colecții de artă religioasă care, în prezent, numără 250 de obiecte.

Comoara cea mai de preț pe care o are în România este Ortodoxia. „Cu ajutorul Bisericii Ortodoxe, m-am schimbat în totalitate. De aceea am supraviețuit cu toate problemele mele de sănătate”, a declarat Peter, într-un interviu cu Trinitas TV.

Părinții bărbatului s-au născut în Bucovina, România. În urma războiului și-a pierdut tatăl, de care nu își mai amintește nimic. A avut o copilărie plină de violență, lipsuri și sărăcie. La 23 de ani, a fugit din țara natală în Australia, cu doar 40 de lire în buzunar: „Nu aveam nimic de mâncare, nu aveam bani, nu aveam medicament, nimic... Am avut de ales: să iau avionul sau vaporul. Am ales avionul. Am ajuns în Australia într-o sâmbătă dimineață, pe 9 decembrie.

A devenit un cunoscut fitness-guru în Australia

Erau 30 de grade, eram îmbrăcat într-un costum negru, cu haine groase de iarnă din Germania”. Ajuns în Australia, Peter a inventat chiar și o adresă în fața autorităților: „Mi-am spus că trebuie să existe o stradă cu numele Elisabeta. M-au întrebat ce număr, am zis că 27. «În ce suburbie?», am zis că nu imi amintesc. Băieții de acolo au început să mă întrebe: «În Nashville?”.

 Eu am zis că da, în suburbia Nashville. Mi-au chemat un taxi și m-au lăsat în fața străzii cu numărul 27. M-am plimabat pe stradă și am văzut un anunț la o fereastră: «Camere de închiriat. O liră pe noapte, toate cheltuielile incluse». Mi-am spus că pot rămâne acolo pentru câteva zile”. Ulterior, visul său de a avea o casă pe plajă s-a împlinit și așa, Peter a devenit un cunoscut fitness-guru în Australia.

După Revoluție, a ajuns în România

A ajuns în România ca negociator din partea guvernului australian, după Revoluție, și s-a îndrăgostit de țară din prima secundă. „Oamenii erau foarte prietenoși, dar totul părea învechit. Aeroportul arăta foarte ciudat, iar mijloacele de transport în comun păreau foarte vechi. Oamenii, în schimb, erau foarte prietenoși. Mi-a plăcut România din prima secundă”, a mai povestit Peter, pentru aceeași sursă menționată.

Câteva zile mai târziu, a văzut icoanele Sfântului Nicolae și cu Maica Domnului la un muzeu din Capitală, pe care, ulterior, le-a achiziționat și le-a adus acasă. Așa a început pasiunea sa de a colecționa artă religioasă. Bărbatul a început să le studieze și să meargă la mănăstiri. În prezent, în colecția sa are 250 de obiecte religioase și are un vis de a deschide un muzeu unde copii pot învăța desprea arta icoanelor.

Cea care îl susține necondiționat este soția sa, Monica. Cei doi sunt căsătoriți de 18 ani și au împreună o fată pe nume Ana Sofia. În 2000, Peter a fost diagnosticat carcinomomă de amigdală. În urma tratamentului a rămas cu pareză pe partea dreaptă. Însă a trecut prin mai multe greutăți în viață: cancer de vezică, un rinichi scos și multe alte operații.

În ultimii ani, din cauza problemelor de sănătate, bărbatul nu poate mânca și are dificultăți în vorbire. 

După ce s-a botezat ortodox la vârsta de 80 de ani, a continuat să se împărtășească în fiecare zi, timp de 40 de zile. De asemenea, după Botez, bărbatul a înțeles că credința în Dumnezeu este motivul pentru care ne aflăm aici: „Ar fi ciudat să nu cred în Dumnezeu după toate aceste experiențe. Ce s-a schimbat? Felul în care înțelegeam și credeam în Dumnezeu. Am înțeles că ne aflăm aici datorită lui, nu vedeam așa înainte.

Dar, după Botez, am început să văd și să simt altfel”, a mai adăugat el. De fapt, Dumnezeu a salvat-o și pe Monica, soția lui, de la diagnosticul grav pus de medici: cancerul. Sfântul Spiridon este cel care a făcut-o să meargă din nou.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net