Misterul icoanelor dintr-o comună buzoiană. Ce se întâmplă în casa unor localnici: „M-a apucat tremuratul”

Lumea dă năvală ca să vadă un fenomen apărut în comuna buzoiană Săgeata. Gospodăria familiei Zaharia a devenit deja loc de pelerinaj pentru săteni, scrie adevarul.ro. În zonă s-a dus vestea că două icoane din această casă, cu Maica Domnului şi cu Sfânta Parascheva, ar fi început să plângă.

Cele două icoane ar putea  ajunge la biserică. Foto: Iulian Bunilă
Cele două icoane ar putea ajunge la biserică. Foto: Iulian Bunilă

Localnicii din comuna Săgeata (Buzău), dar şi credincioşii din alte aşezări învecinate au venit să se roage în faţa icoanelor cu Maica Domnului şi cu Sfânta Parascheva, care par să lăcrimeze. Săteanul Nicolae Zaharia ne-a mărturisit că fenomenul din locuinţa familiei sale s-a produs la începutul lunii, pe 2 februarie, chiar de Întâmpinarea Domnului, o mare sărbătoare religioasă.

Citește și - Povestea celei mai vechi icoane făcătoare de minuni din România. Are 1.354 de ani

«M-a apucat tremuratul»

Când a intrat în cameră, omul a simţit un puternic miros de mir şi a observat o dâră de umezeală pe icoana Cuvioasei Parascheva. Când a văzut că pe icoană au apărut câteva broboane, el a început să se roage.

Nicolae Zaharia  s-ar fi vindecat  de o boală gravă  acum cinci ani
Nicolae Zaharia s-ar fi vindecat de o boală gravă acum cinci ani

„M-a apucat tremuratul, când am văzut că plânge icoana. Apoi, picătura aceea a început să se prelingă. Am stat o oră în rugăciune, timp în care a curs continuu mir. Aveam emoţii, mă plimbam. Soţia venise de la muncă şi m-a întrebat dacă îmi este rău”, îşi aminteşte Nicolae Zaharia. La scurt timp, şi pe cea de-a doua icoană, cu Maica Domnului, din aceeaşi locuinţă, ar fi început să se formeze picături cu un parfum aparte.

„A venit mama soacră, ca să se uite la televizor, şi i-am spus că Sfânta Parascheva a început să lăcrimeze. Am luat icoana de pe perete şi am mers la geam, unde se vedea bine cum curge. Ajunsese picătura undeva jos, sub crucea din mâna Cuvioasei. De atunci a curs continuu. A venit şi soţia, au venit şi copiii. Am sunat dascălul, care a zis să scot televizorul de aici, că asta e minune”, mai povesteşte Nicolae Zaharia.

Credincioşii se roagă  zilnic în faţa icoanelor
Credincioşii se roagă zilnic în faţa icoanelor

«M-am convins cu ochii mei»

Icoanele se află în camera în care doarme soacra bărbatului. În locul în care femeia ţinea televizorul a apărut un altar improvizat. Vestea s-a răspândit cu repeziciune, aşa că zeci de credincioşi vin zilnic în pelerinaj, ca să se închine în faţa icoanelor.

„Foarte bine miroase a mir. Când a venit, şi părintele a zis că miroase a mir. Lumea ne vizitează în fiecare zi. Sunt multe femei bătrâne, dar şi tineri. Vor să ia mir de acolo, fiindcă au copii bolnavi acasă”, dezvăluie Mioara Stroe, soacra bărbatului. „Sunt mulţi oameni care au văzut minunea.

M-am convins cu ochii mei şi am şi mirosit. Broboanele care se preling pe icoane sunt uleioase şi au miros de mir. Este un fenomen ciudat pentru toţi cei care l-au văzut”, mărturiseşte Mihai Nicolae, un vizitator al gospodăriei din Săgeata. Potrivit mai multor localnici, bărbatul în casa căruia se produce fenomenul ar fi scăpat de o boală grea, în urmă cu cinci ani. După ce s-a vindecat complet, el a devenit extrem de credincios.

Click! spune

Nicolae Zaharia este hotărât să doneze icoanele bisericii, dacă obţine promisiunea că va fi amenajat un altar special pentru ele. Bărbatul speră că, astfel, credincioşii din toate zonele ţării să se poată ruga în linişte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net