Ideea genială care i-a îmbogățit pe doi români. Mai multe clădiri istorice, transformate din ruine în afaceri de succes

În satul Bencecu de Jos din județul Timiș, fostele Cooperative Agricole de Producție, care se aflau în stare de ruină, au suferit o transformare uluitoare și au devenit spații impresionante destinate organizării de evenimente.

Mai multe clădiri istorice, transformate din ruine, în afaceri de succes / foto: Observator
Mai multe clădiri istorice, transformate din ruine, în afaceri de succes / foto: Observator

În apropiere, grajdurile unui baron au primit o nouă destinație, scăpând astfel de demolare, iar conacul său, cu podele asemănătoare celor din palatul regal din Viena, se pregătește să primească oaspeți noi în curând.

Potențialul ascuns al ruinelor din Benceanu

Initiativa a fost preluată în timpul pandemiei de către Carmen Caragea, care a văzut potențialul în ruinele satului. În lumina apusului, priveliștea a cucerit-o și, împreună cu o prietenă, au reușit să realizeze o transformare incredibilă.

Fostul fânar al fermei, construit în jurul anului 1980, a fost păstrat în forma sa originală, dar a fost vopsit în negru, devenind un spațiu atrăgător. De asemenea, locul unde se depozitau cerealele, construit în 1965, a fost restaurat și găzduiește acum evenimente precum nunți și botezuri.

Chiar și magazia de cereale a fostei ferme a fost păstrată în mare parte în forma sa autentică, fiind reîmprospătată pentru a conserva caracterul autentic al clădirii.

Carmen Caragea a întâmpinat dificultăți în obținerea împrumutului necesar, deoarece mulți antreprenori și constructori recomandau demolarea.

Cu toate acestea, în doar 10 luni, locul a renăscut, incluzând și construcția unei clădiri noi în stil american, cunoscută sub numele de hambar, care a devenit atât de popular încât este rezervat până în anul 2025.

Cât a costat investiția totală

Investiția totală în proiectul de revitalizare a ajuns la 2 milioane și jumătate de euro, iar această transformare a adus un nou suflu de viață în satul Bencecu de Jos. La 20 de kilometri distanță, în localitatea Murani, fostele padocuri ale conțelui de Murrany au fost transformate într-un restaurant rustic și elegant, menținând mult din arhitectura originală.

Proprietarul, Sorin Prada, a văzut potențialul dincolo de ruinele grajdurilor și a revitalizat domeniul nobiliar într-un popular loc de agrement.

În prezent, lucrările continuă la conacul din curte, care va include o sală de evenimente, un restaurant-cramă și camere pentru cazare. Reabilitarea conacului este estimată să coste 1,5 milioane de euro.

Totuși, proprietarii sunt hotărâți să păstreze istoria locului, inclusiv elemente precum parchetul asemănător cu cel din palatul Schonbrunn din Viena și un pian din 1870 care încă tronează în sala de bal. Pentru ei, valorificarea și conservarea acestei istorii frumoase, care se întinde pe două secole și jumătate, nu are preț, scrie observatornews.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net