În jurul lumii, cu bicicleta! Britanicii Laura și Stevie Massey au trecut și prin tara noastra

Un cuplu britanic a reușit să călătorească în jurul planetei, cu ajutorul unei biciclete tandem. Laura și Stevie Massey au parcurs aproximativ 29.000 de km, prin 21 de țări. Cei doi au sosit pe 1 decembrie la Berlin, orașul în care și-au început aventura.

Aventura lor a durat 180 de zile (Foto: Facebook)
Aventura lor a durat 180 de zile (Foto: Facebook)

Citește și: Au vrut să facă ocolul lumii, dar criza i-a blocat în parcare

Ideea acestei călătorii inedite le-a venit în 2020, după ce au citit despre englezoaicele Cat Dixon și Raz Marsden, care au stabilit recordul feminin, în 263 de zile. Soții Massey au descoperit curând că recordul echipei masculine era de 281 de zile. Așa că au decis să își încerce și ei norocul, la categoria mixtă. Ei au respectat cu sfințenie regulile impuse de Guinness, iar acum așteaptă să vadă dacă vor obține titlul.

Bicicleta a costat 10.000 de dolari

Potrivit cuplului, bicicleta lor tandem a fost personalizată, și echipată cu cuplaje special concepute, care să îi permită să fie desfăcută în două părți (pentru călătoriile cu avionul). Ea a costat aproximativ 10.000 de dolari și a fost construită de Tandem Experience & Tandem Shop, din orașul britanic Telford. În drumul lor, au dormit la cort sau la diverse pensiuni. După ce au plecat de la Berlin, soții Massey au mers prin Cehia, Austria, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria și Turcia.

Iată și: A pornit cu Tesla alimentată de soare, în jurul lumii!

Le-a plăcut în România

Laura și-a făcut un selfie în Timișoara (Foto: Facebook)
Laura și-a făcut un selfie în Timișoara (Foto: Facebook)

Românii par niște oameni minunați. Au fost foarte prietenoși cu noi”, au mărturisit ei despre țara noastră, menționând că le-a plăcut și mâncarea. Au intrat în România prin Cenad, în iunie, au stat o noapte aici, apoi au mers din Timișoara până în Düzce (Turcia). Ei au mers cu bicicleta și prin Orșova, Laura fiind impresionată de peisajele superbe de acolo.

Cuplul, care a relatat călătoria pe blogul personal, spune că a mers cu bicicleta timp de aproximativ 10 ore în fiecare zi. Deși inițial plănuiseră să treacă prin Azerbaidjan, au fost forțați să-și schimbe ruta din cauza restricțiilor la frontieră și au zburat direct în India din Turcia, înainte de a merge cu bicicleta în Malaezia.

Vezi și: "Bicicleta zburătoare" costă 92.000 de dolari

Cuplul Massey a strâns bani pentru organizații caritabile

Ei au încercat să minimizeze călătoriile cu avionul, în total ajungând la șase. Pe parcursul aventurii au lăsat deoparte orice gând de a-și lua timp pentru a se bucura de atracțiile turistice, căci trebuiau să se concentreze la drum. Au mai călătorit, de asemenea, în Singapore, Australia, Canada, Portugalia, Spania, Franța, Belgia și Olanda.

Suntem o adevărată echipă. Am stat timp de șase luni împreună, non-stop. Tandemul propriu-zis nu este atât de greu să te obișnuiești, mai ales dacă ai mai mers pe biciclete. Dacă ești pe locul din spate ca mine și te-ai obișnuit să mergi și să-ți conduci propria bicicletă, e ușor de învățat”, a declarat Laura, pentru CNN, recunoscând că deseori că ea și soțul ei rămâneau fără lucruri despre care să vorbească, în timpul petrecut pe drum.

Te-ar putea interesa și: Top 10 avantaje ale mersului pe bicicletă

Pe lângă atingerea țelului lor de a călători în jurul lumii, ei au reușit să strângă și 10.000 de lire sterline (12.379 dolari) pentru trei organizații caritabile diferite: organizația de caritate pentru sănătate mintală Mind, compania independentă Vet Life, care oferă sprijin emoțional, financiar și de sănătate mintală comunității veterinare, și pentru Sustrans - o organizație caritabilă din Marea Britanie, care sprijină transportul durabil.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net