A pornit cu Tesla alimentată de soare, în jurul lumii!

Louis Palmer, un fost cadru didactic, de 50 de ani, din orașul elvețian Lucerna, a fost lovit de inspirație, în plină pandemie.

Localitatea elvețiană este celebră pentru Muzeul transportului elvețian, așa că ideea fostului profesor are legătură chiar cu acest domeniu. 

Tesla este alimentată de la soare, prin panourile rulotei remorcate

Bărbatul s-a gândit la o expediție temerară, în jurul lumii, la volanul unei mașini Tesla Model X, alimentată de panouri solare. Practic, o mașină electrică aflată pe șosea și alimentată non-stop, dintr-o sursă externă care își trage energia de la soare. 

Astfel, s-a apucat să schițeze planul unei remorci, care e și rulotă, acoperită cu panouri solare, suficient de puternice încât să înmagazineze energia necesară alimentării mașinii produse de Elon Musk.

Citește și: „Scurtcircuitele” de la Tesla. Elon Musk dă afară pe bandă rulantă!

Așa a luat naștere proiectul „Fluturele solar”, mai precis „Solar Butterfly”, pentru că remorca este „ambalată” sub forma unui fluture zâmbitor imens. Dispozitivul de încărcare fost realizat în colaborare cu Departamentul de inginerie al Universității din Lucerna, o bună parte din componente fiind realizate dintr-un material provenit din deșeuri din plastic recuperate din mări și oceane.

Aripile fluturelui gigantic, pe roți, sunt acoperite în panourile care transformă energia solară în electricitate. Costurile proiectului au fost acoperite din donații private sau sponsorizări ale unor corporații din domeniu. 

Rulota solară e dotată cu dormitor, birou și baie

Cum inițiativa presupune și călătoria în jurul lumii, Louis Palmer a prevăzut „fluturele” cu un dormitor pentru patru persoane, o bucătărie, toaletă și cabină de duș, un birou și un studio. Printre dotările rulotei-încărcător se numără și o instalație de recoltare și purificare a apei de ploaie, un boiler cu încărcare solare și așternuturi din materiale textile biodegradabile.

Scopul inițiativei este acela de a vizita cât mai multe locuri ale planetei pentru a spori conștientizarea unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător.

Citește și: Un român a ajuns în Grecia cu mașina electrică. A cheltuit mai puțin decât pe taxi!

Caravana a pornit în 2022 și va călători până în 2025, pe 6 continente, prin 90 de țări. Din păcate, itinerariul nu include și România, Budapesta fiind cel mai apropiat oraș al traseului. În această perioadă, caravana este staționată în Franța, la Paris.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net