El e cel mai tânăr pilot care a făcut înconjurul lumii! La doar 17 ani, a doborât două recorduri mondiale

Mack Rutherford (17 ani) este cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii. Adolescentul a aterizat la Sofia, în Bulgaria, după o călătorie de cinci luni, prin 52 de țări. El a început aventura când încă avea 16 ani.

Mack Rutherford este un cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul globului
Mack Rutherford este un cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul globului

Foto: Profimedia

Citește și: VIDEO Click! a fost cu Cove la raliu! Ce femeie i-a dat fiori reci pe pistă?

Pe drum, Mack, care are părinți britanici, dar a crescut în Belgia, a avut parte de o mulțime de experiențe inedite: s-a confruntat cu furtuni de nisip în Sudan și și-a petrecut noaptea pe o insulă nelocuită din Pacific. Călătoria l-a purtat prin Europa, Asia, Africa, SUA și peste două oceane. Mack a pornit din capitala Bulgariei, pe 23 martie.

Te-ar putea interesa și: Misterul pilotului ”Fantoma din Kiev” care apără capitala și a doborât 10 avioane de ultimă generație

A avut parte de multe aventuri de-a lungul călătoriei sale

A avut o călătorie anevoioasă, experimentând căldura extremă din Dubai și închiderea neașteptată a aeroporturilor din India. Tânărul aviator a povestit că a dormit într-un șopron de lângă o pistă pe o insulă nelocuită din Oceanul Pacific, după un moment de cumpănă, în care a trecut prin ploaie și nori joși.

Vezi și: El este pilotul militar care «costă» 11,3 milioane de dolari

image

Foto: Facebook

Într-un interviu acordat CNN chiar în timpul călătoriei, Mack a descris câteva dintre locurile frumoase pe lângă care a zburat, de la fauna sălbatică din parcurile naționale ale Kenyei până la orizontul orașului New York. Mack a doborât două recorduri mondiale Guinness, devenind cea mai tânără persoană care a zburat singură în jurul lumii, precum și cea mai tânără care a înconjurat globul într-un avion ultraușor. Adolescentul a zburat cu un Shark - o aeronavă ultrauşoară de înaltă performanţă care poate atinge o viteză de croazieră de aproximativ 300 de kilometri pe oră.

Citește totul despre: Un pilot suspectat că intenţiona să se prăbuşească pe Notre-Dame, cu un avion Cessna, a fost arestat

Aviația este o tradiție în familia sa

Mack provine dintr-o familie cu tradiție în aviație și și-a dorit să devină pilot încă de la vârsta de trei ani. Ambii săi părinți sunt piloți, iar străbunica lui a fost „printre primele femei din Africa de Sud care au învățat să zboare”, după cum a descris-o tânărul. Sora lui mai mare, Zara, a reușit să devină la 19 ani cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii. Ea și-a încheiat propria călătorie în luna ianuarie a acestui an și a dezvăluit că „i-a dat sfaturi cu privire la traseu” fratelui său. Zara a călătorit la Sofia ca să-l întâmpine pe Mack la întoarcerea sa. După ce a finalizat aventura, Mack i-a încurajat și pe alții să își urmeze visurile, indiferent de vârsta pe care o au. „Muncește din greu și mergi înainte pentru a-ți atinge obiectivele!”, a spus el.

Iată și: Măiestria unui pilot a salvat 107 vieți! Pasagerii s-au panicat când au văzut ambulanţele la sol, pe aeroportul din Iași VIDEO

"Voi continua să zbor"

Întrebat care sunt planurile lui pentru viitor, Mack a spus: „Voi continua să zbor. Mă gândesc la ceva de felul forțelor aeriene, dar nu sunt 100%  sigur de nimic. După ce termin cu asta, trebuie să mă concentrez pe școală și să încerc să recuperez cât de mult pot”. Adolescentul deține atât naționalitate britanică, cât și belgiană și și-a trăit cea mai mare parte a vieții în Belgia. În prezent, el este educat la școala privată Sherborne din Dorset. Pe site-ul instituției este publicat un laitmotiv al lui Mack: „Nu trebuie să fii adult pentru a face lucruri incredibile”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net