Doliu la Casa Regală a Marii Britanii! Au ținut totul secret: „Ne pare rău să anunțăm...”

Lady Mary Russell, una dintre domnișoarele de onoare ale Reginei Elisabeta a II-a, a murit în noaptea de dinaintea înmormântării Majestății Sale, Regina Elisabeta a-II-a. Decesul său a fost anunțat de The Times, unde s-a subliniat faptul că aceasta a murit pe 18 septembrie, înconjurată de familie. 

„Lady Mary a murit liniștit acasă, cu familia ei în jurul ei, duminică, 18 septembrie", au spus aceștia.

Acum 70 de ani, Lady Mary Russell, împreună cu alte 5 domnișoare de onoare, au ajutat-o pe Regină să care trena, în timp ce mergea prin Westminster Abbey la încoronare. Acestea erau îmbrăcate special, întrucât purtau rochii de argint cu diademe și mănuși lungi de mătase.

Citește și: Prințesa Charlotte, în atenția tuturor la nunta princiară. S-a împiedicat!

Amintindu-și acea zi, Lady Mary Russell a mărturisit că i s-a părut incredibil cum din toate fetele din țară, doar ea și încă cinci au avut norocul de a fi alese. A fost un moment emoționant pentru aceasta, însă tot la ce se putea gândi era cât de grea se simțea broderia.

Vezi și: Cu aceste femei s-a spus că ar fi înșelat-o prințul Philip pe regina Elisabeta a II-a

Dintre cele șase domnișoare de onoare, patru încă sunt în viață, în timp ce o altă domnișoară de onoare, Lady Moyra Campbell, a murit la vârsta de 90 de ani, în noiembrie 2020. O sursă regală a dezvăluit atunci că Regina a ținut legătura cu toate.

Sarcina domnișoarelor de onoare a fost să transporte trena Reginei, care era atât de grea încât nu se putea mișca fără ajutorul acestora.

Citește și: Ce are în comun Camilla cu Regina Elisabeta a II-a. Detaliul care l-a cucerit pe Charles

Cum au fost alese domnișoarele de onoare

Cele șase domnișoare de onoare erau fiice ale ducilor, marchizilor și conteselor. Acestea nu erau căsătorite și aveau vârste cuprinse între 17 și 23 de ani.

Li s-a acordat o importanță uriașă, iar Lady Mary a spus că nu va putea uita niciodată „ceremonia veche” și „devotamentul total al Reginei, făcând acele promisiuni foarte solemne”.

Ce își amintesc restul domnișoarelor de onoare

Lady Moyra Campbell a spus acum ceva timp că prințul Charles, care avea vârsta de patru ani atunci, a fost extrem de mândru că i-a fost permis să utilizeze loțiunea de păr a tatălui său. Acesta le-a cerut domnișoarelor de onoare să îi miroasă părul.

Un alt detaliu mai puțin cunoscut este că toate au avut un mic flacon de săruri ascuns în mănușile lor, în cazul în care le-ar fi venit să leșine în timpul ceremoniei. Lady Jane Rayne a mărturisit că ea și-a folosit flaconul pentru a preveni leșinul lui Lady Anne de la Keeling.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
dorobantu mana jpg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
shutterstock 2211785457 jpg
cornel ciupercescu captura youtube jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
image png
Lupte in apropiere de Bahmut Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
incendiu jpeg
ID57116 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg