Sicriul reginei Elisabeta a II-a, confecționat după o tehnică specială! Cântărea peste 250 de kilograme

Ultima actualizare:

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost confecționat respectând câteva reguli foarte stricte, după o tehnică specifică Casei Regale, menită să reflecte statutul persoanei decedate. Trupul suveranei a fost depus într-un sicriu făcut din stejar englezesc și căptușit cu plumb. 

Funeralii de stat pentru Regina Elisabeta a II-a, în Londra. FOTO Inquam Photos / Eduard Vînătoru
Funeralii de stat pentru Regina Elisabeta a II-a, în Londra. FOTO Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Potrivit directorului general al serviciilor funerare din Marea Britanie, Matthew Lymn Rose, membrii familiei regale își pregătesc încă din timpul vieții sicriele, iar acestea sunt sigilate pentru a face față intemperiilor. 

Nu numai Regina Elisabeta a II-a a avut parte un sicriu căptușit cu plumb, ci și Winston Churchill a beneficiat de o astfel de onoare. Se estimează că sicriul suveranei ar fi cântărit între 250 și 317 kilograme. 

„Winston Churchill a avut, de asemenea, un sicriu căptușit cu plumb, așa că nu este vorba doar de Familia Regală, dar tinde să fie asociat cu poziția socială sau statutul unei persoane și cu firma de pompe funebre pe care o alege”, a spus ea. 

De asemenea, lemnul din care sunt fabricate sicriele membrilor Casei Regale provin din pădurile de pe domeniul Sandringhan. 

Stejarul și ulmul par să fie arborii aleși atunci când venea vorba de fabricarea sicrielor, dar în ceea ce privește sicriele regale, acestea sunt adesea făcute din stejarii de pe domeniul Sandringham”, a mai spus ea. 

Citește toată știrea pe Adevarul.ro. 

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 24 februarie capul sfantului ioan botezatorul icoana de  sorin vintzeanu jpeg
pizza politie pixabay jpg
Dorin Cioaba regele romilor FOTO www turnulsfatului ro jpeg
durere cap ochi jpg
extrageri loto
4 front 1 jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
front marte 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net